Fodbold

Messis hilsen går rent ind: - Man bliver stille et øjeblik

Lionel Messi sendte en smuk hilsen til Diego Maradona, da han scorede i Barcelonas første kamp efter Maradonas død.

Pludselig vendte Lionel Messi sig væk fra sine holdkammerater, da han havde scoret til 4-0 mod Osasuna.

Efter det obligatoriske fælleskram ville Messi være alene. Der var noget, han havde planlagt. Noget vigtigere end samværet med nutidens fodboldstjerner.

Messi gik lidt væk og tog sin Barcelona-trøje af. Han smed den på jorden og blottede dermed en rød og sort Newell’s-trøje med nummer 10 på ryggen. En Maradona-trøje!

Ifølge Barcelonas hjemmeside spilede Messi med den trøje, Maradona også spillede med i 1993.

Messi rettede lidt på den og førte så fingrene mod sine læber. Med lukkede øjne sendte han et dybfølt fingerkys mod himlen – et fingerkys til Diego Maradona, der døde den 25. november.

I et par sekunder stod han helt stille med strakte arme - nøjagtig som vi har set Maradona stå i samme trøje.

- Farvel, Diego, skriver Messi på Instagram.

Med klare referencer blev Diego Armando Maradona mindet, og det gik rent ind hos TV 2 SPORT Xs kommentatorduo Henrik Fallesen og Keld Bordinggaard:

Henrik Fallesen: - Der har været så meget snak om, at Lionel Messi er arvtageren til Diego Maradona. Og her viser han med al tydelighed, hvor meget Maradona har betydet for ham.

- Som lille dreng har Messi jo stået tæt på Maradona i Newell’s, og her viser han, at det er en helt særlig figur, vi har taget afsked med i den her uge.

Keld Bordinggaard: - At han lykkes med at score i en kamp, hvor han har forberedt en hyldest til Maradona… Man bliver stille et øjeblik. Det er så smuk en måde at knytte to generationer af fodboldspillere sammen på, og det lykkes han med her.

Henrik Fallesen: - Målet er som snydt ud af næsen på Maradona. Selvfølgelig skal sådan en hyldest krydres med et klassemål af Messi – det hele går op i en højere enhed.

- Messi var pauseunderholdning i Newell’s, fordi han allerede som helt lille kunne gøre magiske ting med en fodbold. Ligesom Maradona kunne, da han var dreng og blev hevet ind i manegen for at jonglere. Det gjorde Messi så den dag, Maradona fik sin debut for Newell’s. Der er mange cirkler, der møder hinanden.

Keld Bordinggaard: - Han er oppe, hvor Maradona også befinder sig. Gudskelov ikke i himlen, men på det niveau.

Nummer 10 har i mange år knyttet sig til både Messi og Maradona.

FC Barcelona vandt kampen 4-0, efter Martin Braithwaite havde scoret kampens første mål.

En hyldest med konsekvenser

Den smukke gestus til trods modtog Lionel Messi et gult kort for at tage sin kamptrøje af.

Det kan dog blive den mindste af konsekvenserne efter Messis hilsen. Ifølge SPORT står Barcelona til at få en bøde på 3000 euro, fordi det ikke er tilladt at løfte sin kamptrøje for at reklamere, vise tegninger eller lignende ting.