Fodbold

Ståles mand siger op - kan ikke se sig selv i det nye FCK-setup

Ståle Solbakken var stor fortaler for Frederik Leth, der skiftede til rollen som teknisk direktør i september. Nu har Leth sagt sin stilling op.

Endnu en vigtig skikkelse forlader FCK.

Frederik Leth, der blev forfremmet til teknisk direktør tilbage i september, er nu fortid i FCK. Det bekræfter klubben søndag morgen.

- Da vores nye struktur med en sportsdirektør og en cheftræner kom på plads med de forandringer, det også giver i andre roller, kunne Frederik ikke se sig selv i dette, og det har vi stor respekt for, siger William Kvist i en pressemeddelelse.

26-årige Frederik Leth har været i FCK siden 2012.

I september skiftede han rolle fra Head of Scouting and Analytics til teknisk direktør. Her skulle han udfylde det tomrum, Johan Lange havde efterladt efter sit skifte til Aston Villa i Premier League.

Ifølge Ekstra Bladet skulle Frederik Leth være tæt på at blive genforenet med netop Johan Lange i Aston Villa.

'Frederik er en meget vigtig ansættelse'

I forbindelse med forfremmelsen tilbage i september var den tidligere FCK-manager Ståle Solbakken ude med store roser til den unge fodboldhjerne.

- Det her er en meget, meget vigtig og central position og ansættelse for os. Frederik er utroligt stærk analytisk og et meget begavet menneske, og det er ikke for sjov, at han internt har kaldenavnet ”The Brain”," sagde Ståle Solbakken, der blev fyret i FCK den 10. oktober.

Nordmanden lagde dengang også fokus på, at Frederik Leth var en nøgleperson i at udvikle FCK.

Frederik Leth (tv) tilbage i september, da han blev forfremmet til teknisk direktør.

Det rigtige for mig og FCK

Det forhold er nu slut, efter FCK tidligere på ugen ansatte Peter Christiansen, som blev hentet ind som sportsdirektør fra AGF.

- Jeg har haft otte gode år i FCK med dygtige og inspirerende mennesker, men jeg føler, at det nu er tiden for mig til at gå nye veje, og nu vil jeg overdrage opgaverne stille og roligt.

- Det er selvfølgelig ikke en let beslutning, men jeg føler, at det er det rigtige for både mig og FCK, siger Frederik Leth i pressemeddelelsen.

På fodboldbanen befinder FCK sig i øjeblikket i en krise. Efter ni spillerunder ligger hovedstadsklubben tredjesidste i Superligaen.

Det kan de forsøge at rette op på søndag, hvor FCK skal en tur til Sønderjyske. Kampen starter klokken 16.