Fodbold

FCK indberettet for forkert startformation

Ifølge SønderjyskE indleverede FCK en forkert startformation inden deres indbyrdes opgør. Det er den jyske klub nu gået videre med.

Selvom det blev til et nederlag for SønderjyskE, da de mødte FCK i søndagens Superliga-opgør, er det noget helt andet end de udeblevne point, der har optaget sønderjyderne i løbet af mandagen.

Undervejs i kampen kunne man se og høre, hvordan SønderjyskE-cheftræner Glen Riddersholm var utilfreds med, at FCK havde indberettet en startformation, der ikke var retvisende, da opgøret først blev fløjtet i gang.

En episode, som Superligaens nummer to nu er gået videre med til Fodboldens Disciplinærinstans. Det bekræfter SønderjyskE's sportschef Hans Jørgen Haysen over for TV 2 SPORT.

- Når nogen ikke følger de gældende regler, så tror jeg, det er i alles interesse, at det bliver påpeget over for de relevante instanser. Så det er noget, vi er i fuld gang med at kigge på.

- Det handler udelukkende om FCK's startformation, og hvordan den var opstillet op til kampen, fortæller han.

Både Glen Riddersholm og Hans Jørgen Haysen henviser til de officielle startopstillinger, som klubberne, ifølge Divisionsforeningens regler, skal meddele en time før kampstart. De skal ligeledes være ledsaget af den taktiske startformation - herunder om der eksempelvis spilles 4-4-2 eller 3-5-2.

Divisionsforeningens regler - § 22.3

  • I Superligaen skal klubberne desuden som en del af det elektroniske holdkort meddele den taktiske startformation (fx 4-4-2), hvor de 11 startende spillere rubriceres svarende til udgangspunktet for deres respektive startpositioner på banen.

Det er jo grundlæggende en småklubsmentalitet

Glen Riddersholm, cheftræner SønderjyskE

Det gjorde FCK også. Men det bemærkelsesværdige bestod i, at Jens Stage ikke på noget tidspunkt i opgøret spillede i forsvaret, som det ellers var angivet i formationen nedenfor.

I stedet havde han sit udgangspunkt længere fremme på banen som central midtbanespiller, hvorfra han flere gange var på spil med afslutninger i SønderjyskE's felt.

Således havde hovedstadsklubben opstillet en 3-5-2-formation med en slags diamant på midten før kampen, men det lignede nærmere en 4-4-2, da kampen var undervejs.

Finder Disciplinærinstansen FCK skyldige, bliver de pålagt en bøde på 25.000 kroner. Noget som Glen Riddersholm også gjorde FCK-lejren opmærksom på, mens kampen var i gang.

- I skal jo trækkes 25.000 kroner for ikke at melde den rigtige startopstilling ud inden, lød det fra cheftræneren. Det viser en optagelse, som Eurosport har lagt ud.

"En småklubsmentalitet"

Glen Riddersholm blev forholdt sin kommentar efter opgøret, hvor han langede ud efter FCK's manøvre igen.

- Det er jo grundlæggende en småklubsmentalitet, men det må andre vurdere. Det påvirker os ikke negativt, men de må tumle med det statement, fortalte han i nedtakten af kampen.

Det nedtoner Hans Jørgen Haysen dog en smule.

- Når man er i sine følelsers vold, så får man hurtigt sagt nogle ting, som måske er gode på tv.

- Når det så er sagt, så er det selvfølgelig fordi, jeg mener, at vi alle sammen har et ansvar for at følge reglerne og gøre det rigtige, siger han.

Er sket før

Tidligere i november blussede en gammel sag fra marts op, da Randers ikke mente, at AC Horsens havde fulgt reglerne i et tidligere opgør. Helt på linje med søndagens episode i Sønderjylland.

Den daværende Horsens-spiller Ayo Okosun var angivet som midtbanespiller, mens Hallur Hansson var placeret som angriber sammen med Nicolai Brock-Madsen i en 4-4-2 opstilling.

Men da kampen blev sat i gang af AC Horsens, løb Okosun frem som angriber for at kunne modtage høje bolde fremme på banen.

Det klagede Randers over, da der gik et godt stykke tid, før Okosun fandt tilbage på midtbanen.

En sag som Disciplinærinstansen endte med at afvise.

Nu vil tiden vise, om FCK skal punge ud for SønderjyskE's indberetning.