Fodbold

Første gang nogensinde - kvinde skal dømme i Champions League

Det bliver historisk, når Juventus tager imod Dynamo Kiev i Champions League. For første gang i turneringen skal kampen dømmes af en kvinde.

Først dømte hun kampen mellem Chelsea og Liverpool i den europæiske Super Cup. Så gjaldt det Europa League.

Nu står hun foran sin hidtil største opgave, når hun skal lede Champions League-opgøret mellem Juventus og Dynamo Kiev onsdag aften.

Navnet er Stephanie Frappart, der i oktober blev verdens første kvindelige dommer til at dømme en gruppekamp i Europa League, da Leicester vandt med 3-0 over ukrainske Zorya.

Efter en solid præstation skal hun nu gøre kunsten efter i verdens fineste klubturnering. Det skriver Reuters.

37-årige Stephanie Frappart har også i stået spidsen for den kvindelige VM-finale i 2019 mellem USA og Holland, ligesom hun har dømt en kamp i Ligue 1 - den bedste franske fodboldrække.

- Jeg håber, det her vil inspirere andre kvindelige dommere og alle de yngre piger, som drømmer om at blive fodbolddommer, skrev Stephanie Frappart på det sociale medie Instagram, da hun havde dømt den europæiske Super Cup mellem Chelsea og Liverpool i august sidste år.

I Champions League-kampen bliver hun ledsaget af fire mandlige dommere.

Hicham Zakrani og Mehdi Rahmouni skal varetage jobbet som linjedommere, mens Karim Abed skal være fjerdedommer. Derudover er Benoit Millot blevet udpeget som VAR-dommer.

Juventus, som allerede har sikret sig avancement til slutspillet i Champions League, har ni point efter fire kampe i Champions League-gruppespillet.

Her viser Stephanie Frappart César Azpilicueta et gult kort i Super Cup-kampen.