Fodbold

Komet ser Brøndby som førsteudfordrer til guldet

Med en sejr på 4-1 over Lyngby er Brøndby tilbage på Superligaens førsteplads.

Brøndby topper Superligaen efter ti runder, hvor det er blevet til 21 point.

I flere år har kampen om DM-guldet primært stået mellem FC Midtjylland og FC København, men sidstnævnte er ikke længere førsteudfordrer, mener den 20-årige komet Jesper Lindstrøm.

- Jeg synes, vi er førsteudfordrere til FC Midtjylland. Vi har et godt hold, og vi spiller god fodbold på nær første halvleg i dag. Vi spillede god fodbold og scorede på vores chancer, siger Lindstrøm ifølge bold.dk til TV3+.

Egne talenter i spil

Førstepladsen bringer i sig selv glæde og stolthed på den københavnske vestegn, men at de flotte resultater tilmed er kommet med flere af klubbens egne talenter, er prikken over i’et.

Det lagde cheftræner Niels Frederiksen heller ikke skjul på, efter det mandag aften blev til en 4-1-sejr på hjemmebane over bundproppen Lyngby.

- Det er jeg glad for. Det er det, vi har meldt ud. Vi skal have noget mere spilletid til vores egne unge talenter, siger Niels Frederiksen.

Det er dog ingen fribillet til startopstillingen, at man er opfostret i Brøndby.

- De skal ikke bare spille, fordi de er vores egne unge talenter, men de skal spille, fordi er dygtige nok. Det har de vist. Lige nu ligger vi nummer et i Superligaen efter ti kampe, og vi har spillet med rigtigt mange af de unge, så de har vist, at de er dygtige nok, så det glæder mig rigtigt meget.

Lindstrøm sprudler

Mod Lyngby havde fire ud af fem midtbanespillere en fortid hos Brøndbys Masterclass, der står bag klubbens talentudvikling. Det drejede sig om Andreas Bruus, Peter Bjur, Morten Frendrup og Jesper Lindstrøm.

Særligt sidstnævnte har været i forrygende form i denne sæson, og han scorede da også to gange mod Lyngby.

Den 20-årige midtbanespiller er nu delt topscorer i Superligaen med syv mål i ti kampe, og han nyder succesen med de mange unge Brøndby-talenter.

- Det er selvfølgelig superdejligt. Det er en strategi for Brøndby, at vi vil have nogle af dem fra Masterclass op, og man kan se, at vi kender hinanden. Vi ved, hvordan vi løber, og hvordan vi skal spille boldene. Det er 100 procent, fordi vi har spillet sammen i så mange år.

- Selvfølgelig bliver det også federe med egne talenter. Ikke kun for os og for klubben, men også for alle de fans, der ser med. Det er det, de har savnet i så lang tid. At det nu også fungerer, er jo fantastisk, siger Jesper Lindstrøm.

Han blev desuden belønnet for sine præstationer med en landsholdsdebut mod Sverige den 11. november.