Fodbold

Kvindelandsholdet ramt af corona - fire spillere ude af EM-kvalkamp

I alt er fire landsholdsspillere berørt at smitten. Udover de to spillere, der er testet positive, er også to spillere sendt i isolation.

Landsholdsspillerne Nadia Nadim og Simone Boye samt assistenttræner Kristian Mørch Rasmussen er blevet testet positive med covid-19.

De er alle tre blevet sendt hjem og gået i isolation. Det bekræfter DBU i en pressemeddelelse.

DBU har endvidere besluttet at isolere to spillere og en træner for en sikkerheds skyld. Det drejer sig om landsholdsspillerne Stine Larsen og Katrine Abel samt målmandstræner Heidi Johansen. De misser også landskampen tirsdag.

- Den her pandemi har store konsekvenser for rigtig mange mennesker i verden, og nu er vi også ramt. Det er ærgerligt for holdet og specielt de tre smittede. Vi ønsker at passe mest muligt på hinanden og følger myndighedernes retningslinjer tæt. Vi vil senere i dag udtage flere spillere til Italien-kampen, som vi vil gøre alt for at vinde, siger Lars Søndergaard.

Som erstatning har landstræner Lars Søndergaard efterudtaget Josefine Hasbo, Mille Gejl, Freja Thisgaard og Sara Holmgaard.

Danmark kan dog glæde sig over, at kampen mod Italien ikke får de store sportslige konsekvenser. Landsholdet er således allerede kvalificeret til EM efter en historisk kvalifikation.

Her er det blevet til ni sejre ud af ni mulige.

Smittet inden lejren

Landsholdslægen Søren Kaalund vurderer, at de tre smittede højst sandsynligt blev smittet, før de kom i lejren.

- Vi har fulgt UEFA’s protokoller og regler for coronatest, og vi har ved denne samling været endnu mere restriktive end ved de to tidligere samlinger. Alle bor på eneværelser, bærer mundbind samt opholder sig og spiser på afstand af hinanden. Det er vores vurdering, at smitten ikke er sket i lejren. Det skyldes, at alle tests onsdag var negative, og at Nadia Nadim blev isoleret fredag.

- Det giver meget kort inkubationstid, hvis hun skulle være smittekilden. Det tyder kraftigt på, at smitten er kommet med ind i lejren, da den altså ikke blevet sporet i onsdagens test.

Tirsdagens landskamp bliver spillet på Energi Viborg Arena klokken 17.15.