Fodbold

Kvindelandsholdet ramt af nye coronatilfælde få timer før kamp

I alt er fire landsholdsspillere nu testet positive, og yderligere fire spillere er isoleret forud for landskampen mod Italien tirsdag aften.

Udbruddet af coronavirus fortsætter på det danske kvindelandshold i fodbold.

I en pressemeddelelse skriver Dansk Boldspil-Union, DBU, at spillerne Katrine Veje, Josefine Hasbo og et unavngivent stabsmedlem tirsdag morgen er testet positive for covid-19 forud for aftenens EM-kvalifikationskamp mod Italien.

Det sker, efter Nadia Nadim, Simone Boye og assistenttræner Kristian Mørch Rasmussen mandag afleverede en positiv test. Dermed er i alt seks personer med tilknytning til kvindelandsholdet testet positive for coronavirus de seneste dage. Alle er isoleret og sendt hjem.

De mange tilfælde sker til trods for, at man i landsholdslejren har taget alle forholdsregler og fulgt protokollerne fra det europæiske fodboldforbund, UEFA. Det siger DBUs fodbolddirektør, Peter Møller.

- Det er beklageligt og ærgerligt, at vi er ramt af flere smittetilfælde. Vi føler med de smittede og de andre, der misser kampen mod Italien. Situationen er desværre et spejl af det samfund, vi lever i, hvor flere bliver smittet, både i klubber og i øvrige virksomheder. Vi følger UEFA’s protokoller og sundhedsmyndighedernes anvisninger og har strammet vores interne coronaregler på holdet yderligere til denne samling, siger Peter Møller.

I alt otte spillere er fraværende

Grundet et forsigtighedsprincip har DBU også valgt at sende Signe Bruun og Mille Gejl hjem fra landsholdslejren, da de potentielt har været i nær kontakt med mindst én af de smittede spillere. Det samme var mandag tilfældet for Stine Larsen og Katrine Abel.

Det betyder, at landstræner Lars Søndergaard må undvære otte spillere.

- Det er en ulykkelig situation, som vi er meget påvirkede af. Nu vil vi vinde kampen mod Italien for alle dem, der ikke kan være med, siger landstræner Lars Søndergaard i pressemeddelelsen.

DBU oplyser, at de resterende spillere, trænere og stabsmedlemmer alle er testet negative, og derfor bliver tirsdagens EM-kvalifikationskamp mod Italien fortsat afviklet som planlagt.

Danmark er før den sidste gruppekamp allerede kvalificeret til næste års EM-slutrunde.