Nummer 40-31: Uønsket angriber, gammel målræv og afgørende målmand

16x9
Zlatan Ibrahimovic, Alisson og Luis Suárez. Foto: Ritzau Scanpix/TV 2

TV 2 SPORTs fodboldredaktion har via afstemning fundet frem til de 40 bedste fodboldspillere i verden i 2020.

Ballon d'Or er aflyst i år på grund af coronapandemien. Derfor har TV 2 SPORTs fodboldredaktion lavet sin egen udgave af den årlige prisuddeling, og nederst i artiklen kan du læse, hvordan vi har gjort.

Fra 1.-4. december bringer vi på sport.tv2.dk resultatet af afstemningen fra nummer 40 til nummer 1, og i dag, tirsdag, begynder vi med nummer 40-31.

Se nummer 30-21 her, se nummer 20-11 her og se nummer 10-1 her.

Luis Suarez' gode ven, Lionel Messi, var – og er formentlig stadig – stærkt utilfreds med FC Barcelonas behandling af Suarez.
Luis Suarez' gode ven, Lionel Messi, var – og er formentlig stadig – stærkt utilfreds med FC Barcelonas behandling af Suarez. Foto: Jose Jacome / Ritzau Scanpix

#40 LUIS SUÁREZ - 107 POINT

Klub: FC Barcelona/Atlético Madrid

Suárez indledte året med en skade, der holdt ham ude, indtil coronaen gjorde det. Han kom tilbage og fik lavet sine mål, dog ikke så mange som tidligere. Så fulgte kontroversen med FC Barcelona, hvor han blev sat til salg til stor skuffelse for sin gode ven Lionel Messi. Suárez synes at være faldet godt til i Atlético Madrid, men blev i november smittet med coronavirus og gik glip af mødet med Barcelona.

Josip Ilicic.
Josip Ilicic. Foto: Handout / Ritzau Scanpix

#38 JOSIP ILICIC - 110 POINT

Klub: Atalanta

Sloveneren scorede alle fire mål i Champions League-sejren over Valencia i marts og førte Atalanta til kvartfinalen. Han var dermed den første spiller til at score fire udebanemål i samme kamp i turneringens knockoutfase og den ældste firedobbelte målscorer i én Champions League-kamp nogensinde (32 år og 41 dage). Ilicic blev ramt af coronavirus tidligere på året, og det gav en mindre depression.

Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. Foto: Juan Medina / Ritzau Scanpix

#38 THIBAUT COURTOIS - 110 POINT

Klub: Real Madrid

Courtois havde en suveræn 2019-20-sæson, da Real Madrid blev spansk mester – 17 clean sheets. Han har også været en væsentlig del af det belgiske landshold, der i år har toppet som verdens bedste.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Daniele Mascolo / Ritzau Scanpix

#37 ZLATAN IBRAHIMOVIC - 117 POINT

Klub: AC Milan

Et vildt år for og med Zlatan. 39 år og på toppen i sin tiende europæiske klub. Han har om nogen ført AC Milan tilbage til toppen af Serie A, har scoret et hav af mål og masser af overskrifter. Blev i november tildelt 'Guldbollen', den svenske Guldbold, der gives til årets svenske mandlige fodboldspiller, for 12. gang. Det er suveræn rekord.

Kai Havertz.
Kai Havertz. Foto: Glyn Kirk / Ritzau Scanpix

#36 KAI HAVERTZ - 122 POINT

Klub: Bayer Leverkusen/Chelsea

Den 21-årige midtbanespiller skiftede i sommer fra Bayer Leverkusen til Chelsea. Frank Lampard har haft ham med fra start og bygger offensivt op omkring tyskeren. Havertz er flittigt scorende og lavede mål for Leverkusen i Europa League mod Porto, Rangers og Inter i kvartfinalen. Et af europæisk fodbolds største talenter.

Jan Oblak.
Jan Oblak. Foto: Handout / Scanpix Denmark

#35 JAN OBLAK - 132 POINT

Klub: Atlético Madrid

Hans absolutte højdepunkt i år var de ni redninger, der var med til at sende Liverpool ud af Champions League i kvartfinalen på Anfield. Han nåede clean sheet nummer 100 i LaLiga-kamp nummer 182 for Atlético Madrid.

Timo Werner.
Timo Werner. Foto: Ben Stansall / Pool / Ritzau Scanpix

#33 TIMO WERNER - 139 POINT

Klub: RB Leipzig/Chelsea

Werner var en væsentlig del af RB Leipzigs succes i Champions League, hvor de nåede semifinalen (tabte til PSG). Han var involveret i 47 mål i 45 kampe i tre forskellige turneringer i 2019-20-sæsonen – han lavede selv de 34. Tyskeren er nu i Chelsea, hvor han fortsætter med at score mål.

Harry Kane.
Harry Kane. Foto: Jason Cairnduff / Ritzau Scanpix

#33 HARRY KANE - 139 POINT

Klub: Tottenham

Tottenhams flagskib. 24 mål i 34 klubkampe i sidste sæson, hvor han var ude i mere end to måneder. Kane har fortsat sin stime i denne sæson, hvor han har været involveret (mål og assist) i 24 mål i 16 klubkampe. Han er desuden kaptajn på det engelske landshold.

Alisson.
Alisson. Foto: Jason Cairnduff / Ritzau Scanpix

#32 ALISSON - 143 POINT

Klub: Liverpool

Da Liverpool endelig fik en klassemålmand, blev de engelske mestre. Så let blev det omskrevet i juli i år. 15 clean sheets i 29 Premier League-kampe. Erklæret verdens bedste målmand i 2019 – favorit til samme titel i år i kamp med Bayern Münchens Manuel Neuer.

Jordan Henderson.
Jordan Henderson. Foto: Peter Powell / Ritzau Scanpix

#31 JORDAN HENDERSON - 145 POINT

Klub: Liverpool

Liverpools anfører, der toppede med at løfte Premier League-trofæet i juli. Henderson spillede 40 kampe på topplan i sidste sæson og har vel næppe været bedre. En dynamisk drivkraft, en rigtig holdspiller på Jürgen Klopps succeshold, der i øvrigt vandt Champions League i 2019. Kåret som Årets Spiller 2019-20 af de engelske journalister.

Sådan har vi gjort

18 fodboldkyndige personer – kommentatorer og eksperter – på TV 2 SPORTs fodboldredaktion har deltaget i afstemningen. De har hver især givet 40 point til den spiller, de synes fortjener Ballon d'Or-prisen i 2020. Nummer 2 på deres lister har fået 39 point og så videre ned til nummer 40, der har fået 1 point.

I alt har 103 spillere fået stemmer i afstemningen, som sluttede 1. november.

Hvad er Ballon d'Or?

Ballon d'Or-prisen, på dansk kendt som Den Gyldne Bold, bliver år efter år uddelt til verdens bedste fodboldspiller. Det er det franske fodboldmagasin France Football, der står bag prisen.

Prisen blev introduceret i 1956, og 2020 er første gang, hvor prisen ikke uddeles.

Argentinske Lionel Messi er rekordholder med seks bolde. Portugisiske Cristiano Ronaldo følger lige efter med fem bolde. Allan Simonsen er historiens eneste danske modtager af Ballon d'Or-prisen. Han fik den i 1977.