Fodbold

Roserne vælter ned over "stolt" dansk Fulham-anfører

Joachim Andersen får gode karakterer med på vejen af de engelske medier efter danskerens første optræden som anfører for Fulham FC i Premier League.

Det sker ikke ligefrem hver dag. At de to anførere i en Premier League-kamp kommer fra Danmark.

Men det skete mandag aften, da Leicester City med Kasper Schmeichel som anfører tog imod Fulham FC med Joachim Andersen som anfører.

Og i kampen, der endte med en overraskende Fulham-sejr på 2-1, var det Andersen, der imponerede mest af de to danske anførere.

- Det var en stor, stor ære at lede gutterne på banen her til aften. Jeg er stolt af alle omkring holdet, som hjalp os til disse tre vigtige point, skriver Joachim Andersen på sin Instagram-profil efter kampen.

Således kan Joachim Andersen med god ro i maven åbne de engelske medier tirsdag morgen. For her finder den 24-årige forsvarsspiller lutter positiv evaluering om sig selv.

Karakterer:

BBC SPORT – Her modtager Joachim Andersen karakteren 8,13 på en skala fra 1-10.

SKY SPORTS – Her modtager Joachim Andersen karakteren 8 på en skala fra 1-10.

90 MIN – Her modtager Joachim Andersen karakteren 7 på en skala fra 1-10:

- Det var formentlig hans bedste kamp i en Fulham-trøje. Han holdt flot sammen på tingene i midten af en sammenbragt forsvarskæde.

EVENING STANDARD – Her modtager Joachim Andersen karakteren 8 på en skala fra 1-10:

- Han var valgt som kaptajn denne aften og leverede en præstation, der var en anfører værdig. Han vandt stort set alle 50/50-dueller og styrede forsvaret på fornem vis.

FOOTBALL LONDON – Her modtager Joachim Andersen karakteren 8 på en skala fra 1-10:

- Han kommunikerede konstant sammen med Aina (Ola Aina, Fulham-forsvarer, red.) og holdt flot øje med Vardy (Jamie Vardy, Leicester-angriber, red.). Uanset om han skærmede angriberen af eller mødte ham i en duel.

Joachim Andersen i kamp med Leicesters Jamie Vardy.

Svær sæson for Fulham

Joachim Andersen har været i Fulham FC siden 5. oktober i år, hvor han blev lejet ud fra den franske storklub, Lyon, for resten af 2020/21-sæsonen.

Men på grund af en skade har danskeren langt fra været disponibel til alle kampe siden sit skifte. Derfor var kampen mod Leicester mandag aften blot Andersens fjerde kamp for 'The Cottagers'.

Ikke desto mindre må danskeren have imponeret nok til, at han altså blev bedt om at bære anførerbindet i sin blot fjerde kamp for klubben. Fulhams normale anfører, Tom Cairney, sad på bænken gennem hele kampen.

Det var blot den anden sejr i sæsonen for Fulham FC, der har haft Joachim Andersen med fra start i begge sejre. Med sejren kravler London-holdet lige akkurat op over nedrykningsstregen i Premier League med syv point for ti kampe.

- Jeg er meget tilfreds med holdet. Vi er i en verden, hvor det er tab eller vind for os alle hele tiden. Men i sidste ende handler det om det store billede, siger Fulham-manager Scott Parker og fortsætter:

- Jeg har talt med holdet om ikke at lade nederlagene gå os på. Og man kommer ikke til en udekamp mod Leicester og vinder, hvis man er et hold, der mangler tro på egne evner. Det her er et hold med stor tro. Og det her var en stor sejr for os. Det er sæsonens anden sejr, og det er noget, vi kan bruge til at bygge på.

Fulhams to mål blev sat ind af Ademola Lookman og Ivan Cavaleiro, mens Harvey Barnes reducerede for Leicester.

Leicester City og Kasper Schmeichel missede med nederlaget muligheden for at spille sig op på en delt førsteplads i den bedste engelske række.