Fodbold

Dansker brød sammen, da hun fik frataget karrierens sidste landskamp

Coronavirussen satte en brat stopper for, at Katrine Abel kunne spille EM-kvalifikationskampen mod Italien.

Hun talte roligt og behersket, men pludselig knækkede hendes stemme. Og så brød hun helt og aldeles sammen.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har grædt så meget, som jeg har gjort hele det sidste døgn, lød det fra en grådkvalt Katrine Abel.

Målmanden skulle have repræsenteret det danske kvindelandshold for sidste gang i sin karriere, da Danmark spillede 0-0 mod Italien og dermed vandt sin EM-kvalifikationsgruppe foran italienerne tirsdag aften.

Søndag meddelte den 30-årige Brøndby-keeper sit karrierestop, og hun kunne derfor se frem til en sidste optræden i den rød-hvide trøje, da hun først stopper ved årsskiftet.

Men mandag besluttede Dansk Boldspil-Union (DBU) at sende Katrine Abel i isolation, fordi hun havde været i nærkontakt med forsvarspiller Simone Boye, der var en af i alt fire coronasmittede spillere i den danske landsholdslejr.

Selv er Abel ikke testet positiv.

Jeg tror ikke på det perfekte farvel

Katrine Abel, tidligere landsholdsmålmand

Derfor havde hun allerede spillet sin sidste landskamp. En virkelighed hun var lang tid om at omfavne.

Hvad der skulle have været en stor afskedsfest, sammen med de spillere hun har kendt siden 2015, hvor hun fik debut, blev i stedet til en enmandsforestilling isoleret i sin lejlighed.

- Jeg tror aldrig, at man kan planlægge et karrierestop fuldstændig perfekt. Jeg tror ikke på det perfekte farvel, sagde Katrine Abel, da TV 2 SPORT talte med hende tirsdag aften.

- Jeg var egentlig en smule forberedt på, at jeg ikke skulle spille kampen, da jeg har døjet med en lille skade i mit knæ. Men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg ikke skulle være på stadion og overvære pigerne.

At Katrine Abel ikke fik mulighed for at vogte landsholdets mål en sidste gang, ændrer dog ikke på, at hendes karrierestop er definitivt.

Det har været lidt af et mareridt at være i

Nicoline Sørensen, landsholdsangriber

En anderledes landsholdssamling

Det ligger i ordet. Man er samlet under en landsholdssamling.

Men de danske spillere var alt andet end sammen i forberedelserne op til tirsdagens landskamp. Det skyldtes de mange coronaristriktioner.

Spillerne så kun hinanden på træningsbanen. Ellers gik de alene til måltider og tilbragte timerne isoleret på deres hotelværelser, siden coronaudbruddet begyndte mandag og gjorde flere spillere ukampdygtige til EM-kvalifikationens sidste kamp.

- De sidste 48 timer har været nogle af de mest sindssyge, jeg nogensinde har oplevet og lidt af et mareridt at være i. Men vi har gjort, hvad vi kunne og taget vores forholdsregler, sagde angriberen Nicoline Sørensen efter kampen mod Italien, hvor hun var iført Katrine Abels målmandstrøje i en hyldest til sin nu forhenværende landsholdkollega.

- Abel skulle have haft sin sidste kamp på landsholdet. Hun har betydet meget. Specielt for mig.

- Det har været vigtigt for os at inddrage dem, der ikke kunne være her, for de har været en stor del af rejsen. Derfor har vi haft trøjerne liggende, så vi kunne tage dem på efterfølgende. Så de har været lidt med alligevel, fortalte en rørt Nicoline Sørensen.

Nicoline Sørensen havde iført sig Katrine Abels målmandstrøje for at hylde den nu forhenværende landsholdskeeper.

En gestus Katrine Abel sætter stor pris på.

- Man skal godt nok være lavet af sten, hvis ikke man skal bryde sammen, når man ser en af Danmarks bedste fodboldspillere og mennesker have ens trøje på, sluttede hun.

Abel fik debut for A-landsholdet i 2015 og fik i alt 17 optrædener.