Nummer 30-21: Dortmunds stjernefrø, backer i verdensklasse og Europas skarpeste

16x9
Jadon Sancho, Erling Haaland og Ciro Immobile. Foto: Ritzau Scanpix/TV 2

TV 2 SPORTs fodboldredaktion har via afstemning fundet frem til de 40 bedste fodboldspillere i verden i 2020.

Ballon d'Or er aflyst i år på grund af coronapandemien. Derfor har TV 2 SPORTs fodboldredaktion lavet sin egen udgave af den årlige prisuddeling, og nederst i artiklen kan du læse, hvordan vi har gjort.

Fra 1.-4. december bringer vi på sport.tv2.dk resultatet af afstemningen fra nummer 40 til nummer 1, og i dag, onsdag, er vi nået til nummer 30-21.

Se nummer 40-31 her, se nummer 20-11 her og se nummer 10-1 her.

Lucas Ocampos.
Lucas Ocampos. Foto: Alastair Grant / Ritzau Scanpix

#30 LUCAS OCAMPOS - 146 POINT

Klub: Sevilla

Den argentinske kantspiller fik sit gennembrud i år. En vigtig spiller i klubbens Europa League-triumf. Sevilla er kommet godt af sted i Champions League-gruppespillet, men ikke i LaLiga, og det har præget Ocampos. Men første del af året har været en succes.

David Alaba.
David Alaba. Foto: Pool / Ritzau Scanpix

#29 DAVID ALABA - 153 POINT

Klub: Bayern München

Han har spillet i Bayern München de seneste 12 år og har vundet 23 titler med klubben. Til sommer er han fri på markedet, og der er mange bejlere til den 28-årige østriger. Tredobbelt vinder i 2020 og vigtig i Champions League-finalen mod PSG. Med på Årets hold i Champions League.

Bruno Fernandes.
Bruno Fernandes. Foto: Phil Noble / Ritzau Scanpix

#28 BRUNO FERNANDES - 165 POINT

Klub: Manchester United

Han kom fra succes i FC Porto til Manchester United i januar. Er i år kåret til Player of the Year i United og har fået en betydningsfuld rolle på et hold, der har problemer. Fernandes blev udpeget som anfører, da Harry Maguire var fraværende.

Pierre-Emerick Aubameyang.
Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Shaun Botterill / Ritzau Scanpix

#27 PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG - 172 POINT

Klub: Arsenal

Arsenals triumf i FA Cuppen var ikke mindst Aubameyangs triumf. Han scorede begge Arsenals mål i 2-1-sejren over Chelsea og scorede også begge Arsenals mål i 2-0-sejren over Manchester City i semifinalen. Første afrikaner til at vinde FA Cuppen som anfører. Blev naturligvis kåret som Man of the Match og Årets Spiller i Arsenal.

Casemiro.
Casemiro. Foto: Gabriel Bouys / Ritzau Scanpix

#26 CASEMIRO - 208 POINT

Klub: Real Madrid

Brasilianeren var den hårdtarbejdende på Real Madrids defensive midtbane, da mesterskabet kom i hus i 2019-20-sæsonen. Han spiller 90 minutter stort set hver gang, når han ikke er presset af gule eller røde kort.

Jadon Sancho.
Jadon Sancho. Foto: Martin Rose / Ritzau Scanpix

#25 JADON SANCHO - 265 POINT

Klub: Borussia Dortmund

Han er et af de store resultater af Borussia Dortmunds ungdomssatsning. Blot 20 år og allerede flere end 100 førsteholdskampe for klubben. Yderst talentfuld og kreativ falsk nier, der spås en lysende fremtid. Også på det engelske landshold.

Erling Braut Haaland.
Erling Braut Haaland. Foto: John Thys / Ritzau Scanpix

#24 ERLING BRAUT HAALAND - 267 POINT

Klub: Borussia Dortmund

16 mål i 12 Champions League-kampe står denne 20-årige nordmand noteret for. Og det er rekord med så mange mål i så få kampe på højeste niveau af så ung en spiller. Han skiftede fra RB Salzburg til Borussia Dortmund i januar og bliver ved med at score. I oktober lavede han hattrick for Norge mod Rumænien i Nations League, og mod Hertha BSC i november fejrede han sin 'Golden Boy'-pris ved at score fire mål i Dortmunds 5-2-sejr. Der venter en stor karriere.

Alphonso Davies.
Alphonso Davies. Foto: Andreas Gebert / Ritzau Scanpix

#23 ALPHONSO DAVIES - 274 POINT

Klub: Bayern München

Født i en flygtningelejr i Ghana, familien flygtet fra Liberia og senere bosat i Canada. Kom til Bayern München i 2018 og er i år betegnet som verdens bedste venstre back af mange eksperter. Og han er kun lige fyldt 20 år.

Ciro Immobile.
Ciro Immobile. Foto: Filippo Monteforte / Ritzau Scanpix

#22 CIRO IMMOBILE - 296 POINT

Klub: Lazio

Italieneren har været en del rundt i forskellige klubber, men har nu vist kvaliteterne i Lazio, som han har forlænget med til 2025. 36 mål i Serie A i 2019-20-sæsonen gav ham Den Gyldne Støvle og kåringen som Årets Angriber i Serie A. Frontløberens absolut bedste fodboldsæson.

Trent Alexander-Arnold.
Trent Alexander-Arnold. Foto: Peter Powell / Ritzau Scanpix

#21 TRENT ALEXANDER-ARNOLD - 299 POINT

Klub: Liverpool

Der findes vel næppe end bedre offensiv højre back - specielt i Liverpools Premier League-triumf. Lige fyldt 22 år, Årets Ungdomsspiller i Premier League og et år med masser af personlig succes.

Sådan har vi gjort

18 fodboldkyndige personer - kommentatorer og eksperter - på TV 2 SPORTs fodboldredaktion har deltaget i afstemningen. De har hver især givet 40 point til den spiller, de synes fortjener Ballon d'Or-prisen i 2020. Nummer 2 på deres lister har fået 39 point og så videre ned til nummer 40, der har fået 1 point.

I alt har 103 spillere fået stemmer i afstemningen, som sluttede 1. november.

Hvad er Ballon d'Or?

Ballon d'Or-prisen, på dansk kendt som Den Gyldne Bold, bliver år efter år uddelt til verdens bedste fodboldspiller. Det er det franske fodboldmagasin France Football, der står bag prisen.

Prisen blev introduceret i 1956, og 2020 er første gang, hvor prisen ikke uddeles.

Argentinske Lionel Messi er rekordholder med seks bolde. Portugisiske Cristiano Ronaldo følger lige efter med fem bolde. Allan Simonsen er historiens eneste danske modtager af Ballon d'Or-prisen. Han fik den i 1977.