Nummer 20-11: Belgisk bomber, Bayerns schweizerkniv og en af Serie A's mest populære

16x9
Romelu Lukaku, Mohamed Salah, Paulo Dybala og Thomas Müller. Foto: Ritzau Scanpix/TV 2

TV 2 SPORTs fodboldredaktion har via afstemning fundet frem til de 40 bedste fodboldspillere i verden i 2020.

Ballon d'Or er aflyst i år på grund af coronapandemien. Derfor har TV 2 SPORTs fodboldredaktion lavet sin egen udgave af den årlige prisuddeling, og nederst i artiklen kan du læse, hvordan vi har gjort.

Fra 1.-4. december bringer vi på sport.tv2.dk resultatet af afstemningen fra nummer 40 til nummer 1, og i dag, torsdag, er vi nået til nummer 20-11.

Se nummer 40-31 her, se nummer 30-21 her og se nummer 10-1 her.

Manuel Neuer.
Manuel Neuer. Foto: Christof Stache / Ritzau Scanpix

#20 MANUEL NEUER - 323 POINT

Klub: Bayern München

Igen på verdenstoppen. Havde tre klasseredninger i Champions League-finalen over for Neymar, Mbappé og Marquinhos. Anfører i finalen mod Paris Saint-Germain (1-0). Hans anden del af året var også på et meget højt niveau - både på klub- og landsholdet.

Alejandro Dario Gomez.
Alejandro Dario Gomez. Foto: Filippo Monteforte / Ritzau Scanpix

#19 ALEJANDRO "PAPU" DARIO GÓMEZ - 326 POINT

Klub: Atalanta

Offensivspilleren fra Atalanta stod for flest assists i Serie A i sidste sæson - 16. Han var en væsentlig del af tredjepladsen i Italien og pæn succes i Champions League. Anfører i Atalanta.

Paulo Dybala.
Paulo Dybala. Foto: Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

#18 PAULO DYBALA - 333 POINT

Klub: Juventus

En af de mest populære spillere i Serie A - også på grund af udseendet. Flittig på de sociale medier. Blev kåret som den mest værdifulde i 2019/20-sæsonen, 11 mål og 11 assists. Cristiano Ronaldo kaster skygger over de fleste i Juventus, men Dybala har formået at lyse. Også på det argentinske landshold. Blev sammen med sin kæreste ramt af covid-19 i begyndelsen af i år.

Joshua Kimmich.
Joshua Kimmich. Foto: Alexander Hassenstein / Ritzau Scanpix

#17 JOSHUA KIMMICH - 341 POINT

Klub: Bayern München

Han er Bayern Münchens schweizerkniv, fordi han har så mange strenge at spille på. Især i defensiven. Spillede alle kampe bortset fra én (karantæne) i sidste bundesligasæson - og samtlige minutter i Champions League-triumfen. Stod for et af målene og en assist i 8-2-sejren over FC Barcelona, og han lagde op til Kingsley Comans sejrsmål i finalen mod PSG. Kimmich scorede sejrsmålet i den tyske Super Cup (3-2 over Dortmund). Stor sæson.

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. Foto: Tiziana Fabi / Ritzau Scanpix

#15 ROMELU LUKAKU - 354 POINT

Klub: Inter

Den belgiske bomber skiftede sidste år fra Manchester United til Inter - og blev en succes. 34 mål i alle turneringer, 11 kampe på stribe i Europa League. I den europæiske finale mod Sevilla scorede han på straffespark og senere et selvmål (Inter tabte 2-3). På det belgiske landshold havde han pr. 1. november scoret 55 mål i 87 kampe - blandt andet mod England og Island i Danmarks Nations League-gruppe i dette efterår.

Raheem Sterling.
Raheem Sterling. Foto: Pool / Ritzau Scanpix

#15 RAHEEM STERLING - 354 POINT

Klub: Manchester City

Sterling toppede i år, selv om hans klub Manchester City ikke gjorde. Han lavede sit tredje hattrick i Premier League, han lavede mål nummer 100 for City - det gjorde han, da Real Madrid blev sendt ud af Champions League. Stor betydning i City og på Englands landshold, og han fandt overskrifterne i år, da han blev beordret i selvisolation efter en fest hos den covid-19-positive Usain Bolt på Jamaica.

Thiago Alcantara.
Thiago Alcantara. Foto: David Ramos / Ritzau Scanpix

#14 THIAGO ALCÂNTARA - 357 POINT

Klub: Bayern München/Liverpool

Efter at have vundet tre trofæer med Bayern München i år skiftede Thiago til Liverpool i september - og i sin debut mod Chelsea, dog kun 2. halvleg, leverede han 75 succesfulde pasninger (rekord). Tiden i Bayern gav masser af titler, og i Champions League-finalen mod PSG fik han de første 86 minutter og kom på sæsonens All Star-hold. I september blev også han testet covid-19-positiv.

Serge Gnabry.
Serge Gnabry. Foto: Christof Stache / Ritzau Scanpix

#13 SERGE GNABRY - 370 POINT

Klub: Bayern München

Et stort år for Bayerns offensivspiller. I Champions League-turneringen lavede han seks udebanemål som den første i en og samme turnering. Han scorede et af målene i 8-2-sejren over FC Barcelona og et mod Lyon i semifinalen - og var med i finalen til at vinde det store trofæ. Han fik trøje nummer 7, som Frank Ribéry havde haft i 11 år op til denne sæson, og kvitterede med et hattrick mod Schalke 04. Har spillet sig ind på det tyske landshold.

Mohamed Salah.
Mohamed Salah. Foto: Peter Byrne / Ritzau Scanpix

#12 MOHAMED SALAH - 384 POINT

Klub: Liverpool

Hans lynhurtige fodskifte og de spektakulære afslutninger var en væsentlig del af Liverpools Premier League-succes i 2019/20-sæsonen. Og han fortsatte i den nye sæson - med et hattrick mod Leeds og syv mål i de første syv kampe. I oktober scorede han sit mål nummer 100 for Liverpool - Steven Gerrard var den seneste tilbage i 2008. Salah var endnu en af Liverpools spillere, der ikke undgik at blive smittet med covid-19.

Thomas Müller.
Thomas Müller. Foto: Pool / Ritzau Scanpix

#11 THOMAS MÜLLER - 392 POINT

Klub: Bayern München

Tyskeren er i gang med sit 12. år i Bayern og stadig lige betydningsfuld. Han scorer mål og bidrager med målgivende afleveringer. 14 mål og 26 assists i sidste sæson, hvor Bayern vandt tre titler. Thomas Müller er oppe på 27 titler med München-klubben og flere end 500 førsteholdskampe.

Sådan har vi gjort

18 fodboldkyndige personer - kommentatorer og eksperter - på TV 2 SPORTs fodboldredaktion har deltaget i afstemningen. De har hver især givet 40 point til den spiller, de synes fortjener Ballon d'Or-prisen i 2020. Nummer 2 på deres lister har fået 39 point og så videre ned til nummer 40, der har fået 1 point.

I alt har 103 spillere fået stemmer i afstemningen, som sluttede 1. november.

Hvad er Ballon d'Or?

Ballon d'Or-prisen, på dansk kendt som Den Gyldne Bold, bliver år efter år uddelt til verdens bedste fodboldspiller. Det er det franske fodboldmagasin France Football, der står bag prisen.

Prisen blev introduceret i 1956, og 2020 er første gang, hvor prisen ikke uddeles.

Argentinske Lionel Messi er rekordholder med seks bolde. Portugisiske Cristiano Ronaldo følger lige efter med fem bolde. Allan Simonsen er historiens eneste danske modtager af Ballon d'Or-prisen. Han fik den i 1977.