Fodbold

Dansk talent besvimede og frygtede blodpropper

Den danske fodboldspiller Mikkel Duelund har været hårdt ramt af efterveerne fra coronavirus. Han er ude resten af 2020, men vil vende stærkt tilbage.

- Jeg var sgu bange.

Ordene kommer fra den 23-årige danske Dynamo Kiev-spiller, Mikkel Duelund, der er en af mange professionelle sportsfolk, som har været ramt af coronavirus.

I begyndelsen af november testede den unge fodboldspiller som så mange andre på det ukrainske hold positiv for den smitsomme virus lige inden mødet med FC Barcelona i Champions League, og efter to uger med mange symptomer og en status som sengeliggende var han klar til comeback.

Men Duelund måtte hurtigt sande, at han bestemt ikke var klar til at træne med på lige fod med resten af holdet. Kroppen var ramt af flere alvorlige efterveer fra coronavirus.

- Jeg blev svimmel under træningen, da jeg lige var vendt tilbage fra covid-19, fik det rigtigt skidt og besvimede vel nærmest. Det har jeg aldrig prøvet før, og der var jeg sgu bange, fortæller en ærlig Mikkel Duelund til TV 2 SPORT.

- Jeg har ikke kunne bruge min krop, som jeg altid har været vant til, og det er en skræmmende følelse. Der var bare noget inde i mig, der gjorde, at min krop slet ikke fungerede. Det er virkeligt underligt pludselig ikke at kunne tage et par trapper uden helt at tabe pusten.

Lungeinfektion og dårlig lever gav frygt for blodprop

Årsagen til kollapset var en lungeinfektion og en dårlig lever. Faktisk var den tidligere U21-landsholdsspiller i perioder så dårlig, at lægerne frygtede for blodpropper.

Begge ting er kommet som direkte følgevirkninger af coronavirus og er nu medvirkende til, at den tidligere FC Midtjylland-spiller ikke kommer i aktion på fodboldbanen lige foreløbigt.

- Det hele er blevet meget bedre nu, men min krop kan lige nu slet, slet ikke præstere, som det kræves i topfodbold. Lægerne har været bekymrede for mig og har forbudt mig at spille i resten af 2020, siger Duelund til TV 2 SPORT.

- Risikoen for blodpropper er væk nu. Men lægerne vil ikke løbe nogen risiko med mig, for problemet er, at min lever ikke producerer de stoffer, som min krop skal bruge for at kunne træne hårdt og restituere. Det gode er, at jeg er ovre det værste og må træne meget stille og roligt igen fra i dag (fredag, red.), men jeg må ikke træne med nogen form for intensitet eller belastning.

Tager medicin og sigter efter revanche

Den uheldige og hårde oplevelse med coronavirus er kommet i kølvandet på et i forvejen hårdt år for den talentfulde fodboldspiller.

Faktisk har stort set hele tiden efter det store gennembrud i FC Midtjylland og et salg til Dynamo Kiev for 30 millioner kroner i 2018 været svær og fuld og udfordringer for Mikkel Duelund. Efter kort tid i klubben blev han ramt af et dobbelt ankelbrud. Foden vendte simpelthen forkert.

Først 14 måneder efter, i starten af 2020, er han igen smertefri og fuldt kampklar. Men så kom den næste udfordring. En lang coronapause uden holdtræning og kamp, inden Mikkel Duelund så selv blev ramt af covid-19.

- Det er absurd uheldigt, at jeg efter min lange skade med reelt set 14 måneder uden at komme spille i maksimal form efter mit dobbelt ankelbrud, nu også har været ramt af sygdom og endda eftervirkninger. Jeg trænger virkelig til lidt kontinuitet i min fodbold, hvor jeg bare kan være frisk og spille.

Men optimismen, håbet og modet om et gennembrud i den ukrainske storklub lever i bedste velgående. Også selvom kroppen ikke er tilbage i fulde omdrejninger endnu.

- Jeg tager medicin nu, og ellers skal min krop bruge ro til at komme sig og blive normal igen. Lægerne siger, at jeg er 100 procent klar til opstarten midt i januar med resten af holdet.