Fodbold

'Overbevisende' Vestergaard hyldes i engelske medier

Den spilletid Jannik Vestergaard ikke får på det danske landshold, får han i stor stil i Southampton. Nu modtager han hyldest i de engelske medier.

Han er 199 centimeter høj. Han har spillet de sidste 9 kampe fra start. I de seneste 7 opgør har han scoret tre mål som central forsvarsspiller.

Navnet er Jannik Vestergaard, og han spiller i Southampton.

Kort før pausefløjtet mod Brighton mandag aften stangede han bolden i nettet til 1-1, da han hoppede højere end alle de andre på et hjørnespark.

Med det markerede han samtidig sit mål nummer tre i indeværende Premier League-sæson og kvitterede dermed for manager Ralph Hasenhuttls tillid på bedste vis.

Scoringen gik ikke ubemærket hen. Men faktisk var det danskerens samlede præstation, der kastede topkarakterer af sig i de engelske medier.

Sky Sports: 8 ud af 10

- Vestergaard mødte et indlæg fra James Ward-Prowse med et brillant hovedstød, som var Southamptons første afslutning inden for rammen. En god præstation hele vejen rundt.

Kun den defensive midtbaneslider Oriol Romeu løb afsted med samme høje karakter, der også blev belønnet som kampens spiller.

Hampshire Live: 8 ud 10

- Udviste stor ro på bolden, når han spillede ud fra forsvaret. Var solid defensivt og beholdte sin plads trods fejl mod Manchester United (i sidste weekend, red.) og spillede et par gode afleveringer frem i banen fra forsvaret.

Den danske forsvarskæmpe fik højest karakter af alle.

90 Minutes: 7 ud af 10

- Vanvittigt hovedstød, der bragte balance i regnskabet. Leverede en overbevisende defensiv indsats. Overraskende god i pasningsspillet også.

James Ward-Prowse, Stuart Armstrong og Danny Ings scorede det samme tal, men ingen fik højere en højere karakter.

Danskerens jubel var ikke til at tage fejl af.

På rundens hold

Inden Jannik Vestergaards scoring mandag havde han blot scoret et enkelt mål i 45 kampe.

At danskeren har fået smag for at lave mål for den sydengelske klub, førte også en plads på rundens hold i Premier League med sig.

- Centerbacken blev kampens stjerne efter et fantastisk hovedstød, ligesom han spillede den bold, der førte til Southamptons kampvindende straffespark, skriver Premier League som argument for pladsen på holdet.

Her er han i fornemt selskab med blandt andre Liverpools Mohamed Salah, Manchester Citys Kevin De Bruyne og Tottenhams Son Heung-Min.