Fodbold

Dansker bomber videre i Norge med hattrick

Kasper Junker lavede hattrick for Bodø/Glimt og er nu på en delt førsteplads på den norske topscorerliste.

Den danske angriber Kasper Junker rækker kraftigt ud efter titlen som topscorer i den bedste norske fodboldrække, der nærmer sig sæsonafslutningen.

Med sine scoringer nummer 23, 24 og 25 i denne sæson bragte den brandvarme østjyde sig op på en delt førsteplads på Eliteseriens topscorerliste.

Det skete, da hans klub, Bodø/Glimt, på udebane besejrede Haugesund med 4-0.

Junker har scoret 13 mål i sine seneste otte kampe og ligger side om side med Kristiansund-spilleren Amahl Pellegrino fra Kristiansund øverst på målskytternes hitliste.

Pellegrino nettede selv to gange onsdag aften og sørgede dermed for at holde trit med sin danske rival i duellen om topscorertitlen.

Junker, der har en fortid i Randers, AGF og Horsens, scorede sit holds første, tredje og fjerde mål, mens hans landsmand Philip Zinckernagel stod bag 2-0-scoringen.

Zinckernagel er oppe på 19 fuldtræffere i sæsonen. Det rækker til en tredjeplads på topscorerlisten.

Den danske succesduo har med de mange mål spillet en central rolle i Bodø/Glimts suveræne sæson, der er blevet belønnet med klubbens første mesterskabstitel nogensinde.

Onsdagens sejr var Bodø/Glimts 25. ud af 29 mulige i denne sæson. På programmet er der nu kun én ligakamp tilbage, nemlig hjemmekampen mod Viking 22. december.

Her skal Kasper Junker fortsætte jagten på topscorertitlen og samtidig håbe på, at Pellegrino ikke samtidig har skud i støvlerne. Pellegrino og Kristiansund mangler at afvikle to kampe.

To danskere er tidligere sluttet som norsk topscorer. Den første var Christian Gytkjær i 2016, mens Nicklas Bendtner fulgte op året efter. Begge spillere repræsenterede Rosenborg.