Fodbold

TV 2 sikrer sig rettighederne til historisk fodbold-VM

Samtlige fodboldslutrunder fra 2022 til 2028 bliver nu sendt på TV 2 og DR.

I 2026 kommer VM-slutrunden for første gang i historien til at bestå af hele 48 nationer, når USA, Canada og Mexico er værter for det 23. verdensmesterskab.

Det udvidede mesterskab med væsentligt flere kampe kan ses på TV 2 og DR.

Det står klart, efter at de to danske public service-virksomheder har købt rettighederne hos det internationale fodboldforbund, FIFA.

TV 2 sender VM 2022 og VM 2026

Dermed sendes VM-slutrunderne i 2022 og 2026 og EM-slutrunderne 2024 og 2028 på kanalerne.

- Gennem tiden har vi fejret mange store sportsbegivenheder sammen med danskerne, og det er en stor glæde, at vi nu kan føje endnu en VM-fodboldslutrunde til rækken af store samlende events, som fortjener at blive vist på de danske public service-stationer, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

- I kampen med andre streamingtjenester er det vigtigt for TV 2 at kunne bevare sin gennemslagskraft. Det sker blandt andet ved at investere i stor sport og dermed dele de store sportsfællesskaber med danskerne – altid kombineret med en solid journalistisk dækning, som er det, vi er gode til, når disse events løber af stablen.

Rettighedsaftalen omfatter også FIFA World Cup for U17- og U20-landshold i 2023 og 2025, FIFA Futsal World Cup i 2024 samt FIFA Beach Soccer World Cup i 2023 og 2025. Disse rettigheder skal ligeledes deles mellem TV 2 og DR.

Tidligere på året blev det offentliggjort, at det danske landshold vender tilbage til TV 2 fra 2022. Dermed vil også kvalifikationskampe – både danske og de øvrige i Europa – blive sendt på TV 2s kanaler.

TV 2, TV 2s sportskanaler og TV 2 PLAY har gennem de seneste måneder og år investeret i en række nye og attraktive sportsbegivenheder til de kommende år, herunder OL samt LaLiga, de europæiske klubturneringer Europa League og Conference League.

Endnu flere VM-kampe

VM i 2026 får deltagelse af 48 hold og er dermed endnu større end de foregående slutrunder med 32 hold. Antallet af kampe vokser fra de sædvanlige 64 til 80.

De 60 spilles i USA, mens Canada og Mexico er værter for 10 hver.

- Med aftalen med FIFA er TV 2 og DR med til at gøre FIFA VM så tilgængeligt som muligt for så mange mennesker som muligt. VM i fodbold er for TV 2 ’alt det vi deler’, og vi vil under de store fodboldslutrunder dyrke fællesskabet og give disse events endnu større betydning for danskerne, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

- VM i fodbold er allerede en af de største begivenheder i verden, og i 2026 bliver den endnu større med flere hold og flere kampe til de danske seere og brugere. Vi kan også glæde os over, at det betyder endnu større chance for, at det danske landshold kvalificerer sig, for selvom et VM i sig selv er stort, får det selvfølgelig for os en helt ekstraordinær betydning, når det danske landshold er med.

I alt 16 arenaer kommer til at danne ramme om slutrunden, der for første gang bliver delt mellem tre nationer.