Fodbold

Disse klubber bør overveje Eriksen, mener eksperter

Christian Eriksens fremtid er for anden vinter i træk et samtaleemne i international sportspresse.

Denne artikel er opdateret den 24. december, efter at Christian Eriksen er blevet sat til salg i Inter.

1. januar 2021 kan for Christian Eriksens vedkommende byde på meget mere end bare et nyt år.

Landsholdsspilleren har i længere tid hovedsageligt befundet sig på bænken i italienske Inter, og dagen inden juleaften meddelte Inter-direktør Giuseppe Marotta, at de har sat danskeren til salg.

- Inter-træner Conte og han har været et dårligt match, så der er kun én vej. Danskeren skal hurtigt videre. Eriksen har brug for ny tryghed og vished. Ellers bliver det også et problem for det danske landshold, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft og bakkes op af ekspert Mads Junker.

- Det giver mening med et skifte for alle parter. Eriksen skal have spilletid, og Inter skal tjene nogle penge på ham.

Eriksen så senest banen i en Serie A-kamp den 13. december mod Cagliari, hvor han fik 58 minutter. Siden har han ikke været i aktion i de seneste tre ligakampe.

Inden Inters kamp lillejuleaften fik Eriksen lov til at rejse hjem til sin gravide kæreste og var således ikke en del af truppen til kampen mod Verona.

Transfervinduet åbner ved årsskiftet, og her skal den 28-årige dansker altså efter alt at dømme af sted.

Herunder har tre af TV 2 SPORTs fodboldeksperter givet sit bud på klubber, der bør overveje Christian Eriksen i januar.

Mads Junker

  • Bayern München (Bundesligaen): Det er måske drømmedestinationen. De har nogle problemer på midtbanen. De har spillet med en del af deres unge spillere, fordi der er skader til både Tolisso og Kimmich. Det er drømmedestinationen, der også er realistisk.
  • Sevilla (LaLiga): Det kunne være den spændende løsning. De er gået videre i Champions League, og LaLiga kunne være spændende. Og så passer deres måde at spille på godt til ham.
  • Arsenal (Premier League): Det er den frække. For med Eriksens baggrund i Tottenham ville det være kontroversielt at skifte til Arsenal. Men det vil stadig være oplagt. Han kender London, og spillemæssigt er der brug for, at de rejser sig igen.

Flemming Toft

  • Mauricio Pochettino (manager): Et godt bud er at tage derhen, hvor hans tidligere træner Pochettino kommer hen. Efter fyringen af Thomas Tuchel i Paris Saint-Germain kan det ligne hans nye trænerjob. Eriksen og Pochettino passer rigtig godt sammen – både på og uden for banen, så det vil være et oplagt match.
  • Manchester United (Premier League): Jeg synes, Manchester United er et realistisk bud. Det ville være enormt spændende. United har en helt særlig klang sammen med Liverpool – specielt i danske øjne, så det kunne på mange måder være interessant. Spillemæssigt er det også et sted, han kunne passe godt ind. Måske i bytte for hollandske Donny van de Beek? Solskjær er Eriksen-tilhænger.
  • Arsenal (Premier League): Manager Arteta har brug for en spiller, der kan skabe chancerne - også i de små rum. En spiller, der kan kreere, som Özil gjorde det i sine bedste dage. Her kunne Eriksen være løsningen. Arsenal har en midtbane, der ligger meget på linje og sjældent er iscenesættende. De mangler en rigtig 10'er .Og danskeren kender London og føler sig hjemme i byen. Det tæller også.

Martin Mikkelsen

  • Sevilla (LaLiga): De spiller en type fodbold, der passer godt til Eriksen. Det er desuden en klub, der altid spiller europæisk og virker til at have styr på de indre linjer. Måske har han brug for, at et hold er bygget op omkring ham, og hvor vejen til spilletid er kortere, nu hvor han brændte nallerne på Inter.
  • Arsenal (Premier League): Et kontroversielt bud, men Arsenal mangler kreativitet, og fansene skriger på Mesut Özil. Eriksen kunne være en fantastisk mand for Arsenal, hvis han da har lyst til at spille for Tottenhams store rivaler. Han kunne lige præcis være den fremskudte playmaker, som kunne binde spillet sammen for Arsenal og forløse alle deres offensive profiler.
  • Sassuolo (Serie A): Sassuolo er nok - trods alt - en for ydmyg adresse for Eriksen, men kigger vi udelukkende på, hvor han ville passe godt ind, ville Sassuolo være et oplagt bud. Ved siden af Manuel Locatelli inde på midten ville Eriksens teknik, overblik og intelligens virkelig komme til sin ret.