Eksklusiv adgang: Se Real Madrids milliardstadion skride fremad

Real Madrid er i fuld gang med at renovere deres ikoniske stadion Santiago Bernabeu. TV 2 SPORT har haft eksklusiv adgang under ombygningen.

Fem millarder kroner.

Det er, hvad de seneste meldinger går på, at Real Madrid kaster efter ombygningen af deres ikoniske stadion Santiago Bernabeu, hvor der er blevet fejret så store triumfer.

TV 2 SPORT har fået adgang til at se nærmere på, hvordan det millarddyre renoveringsprojekt skrider fremad. For mens coronapandemien har bandlyst tilskuere på de spanske fodboldstadions, så har det faktisk vist sig at være en kærkommen hjælp til renoveringsprojektet.

- Det er jo lidt held i uheld, at man på grund af den her pandemi har været nødt til at flytte hjemmekampene ud på Di Stefano. Det betyder, at projektet skrider hurtigere frem. Men der er stadig et stykke vej endnu, siger TV 2's reporter Jeppe Krogager, der har været forbi det store stadion.

Di Stefano eller Estadio Alfredo Di Stefano, der er det fulde navn på det stadion, som Real Madrid i øjeblikket spiller deres kampe på, bruges ellers som træningsanlæg. Men uden tilskuere er Benzema, Ramos og de andre Real Madrid-stjerner sendt væk fra deres normale hjemmebane, så renoveringsprocessen kan speedes op.

For det er med store armbevægelser, at Real Madrid har kastet sig ud i det store arkitektoniske projekt.

Se Real Madrids stadionbyggeri skride fremad Video: TV 2 Sport

- Man ønsker at skabe en arkitektonisk perle. Man har kigget mod Guggenheim i Bilbao, mod Big Ben i London og mod Operaen i Sydney. Det er meget på overfladen og på den ydre side, at man ændrer stadion. Indvendigt er det de samme klapstole til fansene, siger Jeppe Krogager.

Det nye stadion kommer blandt andet til at byde på rulletag, så stadionet kan lukkes helt af, en 360 graders storskærm under taget, hotel, restaurant, butikker og udvidelse af holdets museum.

Når det står klar, regner Real Madrid med, at det kan generere en øget indtjening på mere end en millard kroner årligt. Men både fans og spillere skal dog væbne sig med lidt tålmodighed, lyder det fra Madrid.

- Selvom det skrider hurtigt frem, så forventer man ikke at kunne indtage Santiago Bernabeu før engang i sommeren 2022, siger Jeppe Krogager.