Norsk stjerne fremhæver to EM-rivaler - Danmark er ikke én af dem

Den norske stjerne og hendes holdkammerat Veronica Kristiansen har ikke nogen problemer med at kalde Norge for favorit.

Fem sejre i fem kampe. En sejrsmargin på næsten 12 mål per kamp.

Norge har ganske enkelt været suveræne ved EM indtil nu. Derfor er de også allerede semifinaleklar før deres sidste kamp i mellemrunden mod Ungarn.

Hun skulle selvfølgelig have nævnt Danmark

Bent Nyegaard, håndboldekspert, TV 2 SPORT

Og står det til det norske landshold selv, er de også favoritter til at vinde EM.

- Vi kan ikke frasige os, at vi er favoritter. Vi er gode, og vi skal sætte det som et mål for os selv, siger Veronica Kristiansen til den norske avis VG.

Hun bakkes op af EM's topscorer, Nora Mørk, som dog også fremhæver to andre nationer.

- Jeg synes, at Frankrig, Rusland og vi har skilt os ud. At vi bliver regnet som favoritter, er bare sådan, det er, lyder ordene fra den norske profil.

"Norge bliver europamester"

Tirsdag aften findes de tre hold, der skal følge Norge til semifinalerne. Men allerede på nuværende tidspunkt er Bent Nyegaard ikke i tvivl om, hvem der bliver europamester.

- Det er flot af Nora Mørk, at hun nævner andre nationer. Jeg tror ikke, at der er nogen, der kan slå dem. Hun kunne bare have sagt, at Norge bliver europamester, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert.

Men alligevel mangler der et hold i Nora Mørks ligning, som også tæller Rusland og Frankrig. I hvert fald, hvis man spørger eksperten.

- Hun skulle selvfølgelig have nævnt Danmark. Det er min fornemmelse, at den kamp i aften mellem Danmark og Rusland kan blive tæt.

- Jeg udelukker ikke Danmark, selvom Rusland er favorit. Det er et mere erfarent hold, siger Nyegaard.

Trods favoritværdigheden har Norge ikke vundet medaljer ved de seneste to mesterskaber. Ikke desto mindre er de bookmakernes klare favorit, mens Rusland, Frankrig og Danmark følger efter.