Fodbold

- Det historiske lynmål? Ja, det havde vi øvet os på

AC Milans cheftræner, Stefano Pioli, fortæller, at det var helt efter planen, at de skulle spille aggressivt fra start og score.

Kampens dommer havde næsten lige afsluttet sit startfløjt, inden han skulle have fløjten i munden igen.

Helt nøjagtig gik der kun 6,2 sekunder fra, at Milan-spillerne havde sparket kampen i gang, inden bolden lå i målet bag Sassuolo-keeperen Andrea Consigli.

Angriberen Rafael Leão satte til sidst bolden i målet, til hvad der blev den hurtigste scoring i Serie A's historie.

Men målet opstod ikke bare ud af tilfældighed. Milan-spillerne havde forberedt sig på den indøvede situation til træning.

- Vi har øvet fire eller fem forskellige situationer ved kickoff, og vi ville have en stærk start, da vi manglede noget i de seneste par kampe. Så ja, det var forberedt, og det blev så historisk. Stor ros til Hakan Çalhanoğlu, Brahim Diaz og Leão, som løb på det rigtige øjeblik, siger cheftræner Stefano Pioli ifølge Gazzetta dello Sport.

- Hver kamp er tre point værd, og det fortæller jeg altid til holdet. Vi spiller for at vinde, og vi var ikke tilfredse efter de seneste par kampe. Derfor startede vi aggressivt.

"Vi forsøger altid at angribe"

Målet overgår den tidligere rekord, der blev sat af Piacencas Paolo Poggi i december 2001 mod Fiorentina. Han scorede efter otte sekunder.

Den nye rekordindehaver, Rafael Leão, jubler også selv over scoringen, som han kalder "et statement."

- Vi er Milan, og denne kamp var meget vigtig, og vi skulle aflevere et godt indtryk, siger Rafael Leão ifølge Football-Italia.

Havde I forberedt det til træning?

- Ja, det havde vi. Vi forsøger altid at angribe, og heldigvis scorede vi.

Leão har indtil videre scoret fire mål i alle turneringer for Milan.