Fodbold

- Jeg havde det meget dårligt, siger Messi om mislykket skifte

I slutningen af august meddelte Lionel Messi, at han ville forlade Barcelona. Dette er endnu ikke sket, men sagen har påvirket argentineren.

Det sendte en chokbølge igennem hele fodboldverdenen.

I slutningen af august sendte Lionel Messi et dokument – en såkaldt burofax - til FC Barcelona, hvori han skrev, at han ville forlade klubben inden starten på denne sæson.

Jeg ved, at klubben er på et svært sted. Alt både på og uden for banen er svært

Lionel Messi

Det endte dog med, at Lionel Messi blev i Barcelona – i hvert fald i denne sæson. Men den argentinske verdensstjerne fortæller nu, at hele situationen har påvirket ham, og den har også haft indvirkning på hans sæsonstart i Barcelona.

- Alt, hvad der skete i sommer, hvordan sidste sæson endte, det med burofaxen og så videre. Det tog jeg med ind til starten af sæsonen, siger Messi i et interview med den spanske tv-station La Sexta ifølge The Guardian.

- Sandheden er, at jeg har det fint nu, men i sommer havde jeg det meget dårligt.

Lionel Messi og Barcelona skal i aktion igen tirsdag aften, hvor de møder Valladolid på udebane. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Værste Barcelona-start i 33 år

Lionel Messi blev i Barcelona, da hans kontrakt først udløber i sommeren 2021. Han har en frikøbsklausul på 700 millioner euro, der svarer til 5,2 milliarder kroner. Og ”det er umuligt at betale,” som Messi selv udtalte. Derfor kan han nu skifte frit til sommer, hvis ikke hans kontrakt bliver forlænget.

Man kan dog godt se på Barcelonas tal og statistik for denne sæson, at Lionel Messi har været ramt af sagen. Argentineren har ’kun’ scoret ni mål for catalanerne i 17 kampe. Dertil kommer, at Barcelona har været igennem den værste ligastart i 33 år.

Messi erkender, at han er kommet videre efter sommerens ballade, og han vil kæmpe for klubben, der er i problemer.

- Lige nu har jeg det godt, og jeg ser frem til at kæmpe i hver turnering, vi er med i. Jeg ved, at klubben er på et svært sted. Alt både på og uden for banen er svært, men jeg er spændt og ser fremad, siger Messi.

Lionel Messi har aldrig tidligere spillet professionel fodbold for andre klubber end FC Barcelona. I løbet af sin tid i klubben har han scoret 643 mål, der er en tangering af Pelés vilde rekord for flest mål for ét klubhold.