Fodbold

62 sigtes efter slagsmål før FCK-Brøndby

Politiet har rejst en række sigtelser efter slagsmål mellem fodboldfans i juli på Vesterbro.

Københavns Politi har sigtet 62 personer for at have deltaget i et stort slagsmål på Vesterbro i forbindelse med en fodboldkamp i juli mellem FCK og Brøndby.

To er allerede dømt.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Slagsmålet fandt sted 12. juli forud for en kamp mellem FCK og Brøndby i Parken. Opgøret endte 0-0.

En gruppe fans fra det ene hold var taget til Vesterbro for at vise sin støtte ved at gå gennem bydelen. Senere slog de sig ned på en beværtning for at se kampen.

Her dukkede tilhængere af det andet hold op, og de to grupper stødte sammen i et større slagsmål. Det blev ifølge politiet hurtigt stoppet af et større politiopbud.

De 62 sigtelser er siden rejst efter længere tids efterforskning med at identificere de personer, som var involveret i slagsmålet.

Vold mod 16-årig

Den 15. september blev 14 af de involverede anholdt i en koordineret aktion og efterfølgende sigtet for – som en del af uroen – at have udøvet grov vold mod en 16-årig dreng fra den modsatte gruppering.

I løbet af de seneste uger er antallet af sigtede steget og er foreløbigt oppe på 62. Men flere kan komme til, lyder det fra politiet.

To er dømt. Det drejer sig om en 21-årig mand, der er idømt et års ubetinget fængsel blandt andet for vold mod en betjent.

Derudover har en 16-årig dreng fået en dom på fem måneders betinget fængsel for at have kastet med flere genstande under slagsmålet.