Fodbold

Braithwaite: - Det er mit job

Braithwaite er blevet fast mand på FC Barcelona-mandskabet, som vandt 3-0 tirsdag aften. Med sejren går de på juleferie med en god fornemmelse.

Martin Braithwaite har spillet sig ind i varmen i takt med, at temperaturen udenfor bliver koldere.

Tirsdag aften scorede han sit femte sæsonmål i 3-0-sejren over Valladolid, og det er lige, som det skal være, hvis man spørger danskeren.

- Selvfølgelig (er jeg glad, red.). Det er mit job at score mål. Jeg er ikke glad, hvis jeg spiller uden at score. Det vigtigste er sejren, men selvfølgelig handler det om at score og hjælpe holdet med at vinde, for hvis jeg scorer, og holdet ikke vinder, så betyder det ingenting, siger danskeren efter kampen.

Danskeren har scoret til 2-0 for Barcelona. Video: TV 2 SPORT

Efter hans scoring til 2-0 satte han straks kurs mod manden med det målgivende indlæg, Sergino Dest, og sammen med flere andre spillere dannede de en klynge.

Ferie med god følelse

Pladsen i Koemans startopstilling er den sjette i streg for danskeren, der spillede hele kampen.

- Sejren var meget vigtig for os. Specielt nu hvor vi har en kort julepause, hvor vi går på en ferie med en god følelse, og det gjorde vi i dag, siger Braithwaite.

Martin Braithwaite havde flere muligheder i kampen. Blandt andet en nærgående afslutning med hælen og et skud ude af balance forbi målet.

Inden danskermålet havde Clement Lenglet bragt Barcelona foran. 3-0-målet stod Lionel Messi for.

Barcelona har haft svært ved at sætte de sædvanlige mange point på kontoen i denne sæson, men sejren sender dem tættere på toppen.

Holdet ligger på femtepladsen over julen.