Fodbold

Braithwaite en del af Koemans chokerende valg

FC Barcelona-træner Ronald Koeman havde valgt store stjerner fra og sendt Barcelona på banen i en opsigtsvækkende formation tirsdag aften.

De fleste, der følger Barcelona, måtte lige gnide øjnene og blinke et par gange. Det kunne de dog gøre nok så mange gange uden effekt. For den var god nok.

FC Barcelona med tre centrale forsvarere i en 3-5-2-opstilling en tirsdag aften i 2020. Et særsyn for Barcelona-mandskabet, men ikke desto mindre træner Ronald Koemans valg til kampen mod Valladolid.

- Det er helt vildt. Det her med at have tre mand i bagkæden er meget anderledes end noget, vi har set FC Barcelona med i en årrække, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Martin Gottschalk Aksglæde.

Forud for ligakampen mod Valladolid havde de store spanske sportsaviser også fundet de store ord frem og blandt andet kaldt formationen for en revolution. De ellers så rutinerede og velinformerede journalister var i chok. Ingen havde forudset den formation i deres sædvanlige optaktsartikler.

Udover valget af Oscar Mingueza, Clement Lenglet og Ronald Araujo i bagkæden havde Barcelona-træner Ronald Koeman valgt to angribere: Lionel Messi og danske Martin Braithwaite.

Dermed var Braithwaite, som scorede målet til 2-0, en del af den historiske Barcelona-formation, der endte med at vinde kampen 3-0 og undervejs viste glimt af storspil.

FC Barcelonas historiske startopstilling mod Valladolid.

Fravalg af stjerner

Holdets hollandske træner var tilfreds med sit hold efter kampen.

- Vi ændrede vores formation til denne kamp for at give os sikkerhed i bagkæden og få mest kvalitet ud af vores backs, siger Ronald Koeman i det officielle interview efter kampen.

- På samme tid var vi i stand til at bygge spillet op uden problemer og have meget boldbesiddelse, og spillerne løb mellem kæderne. Vi så, at holdet arbejdede godt, viste god koncentration, og vi skabte mange chancer.

Med Koemans valg fulgte også en række fravalg.

Braithwaite var valgt til fordel for stjerner som Antoine Griezmann og Philippe Coutinho, som tog plads på bænken.

Ligeledes måtte Sergio Busquets sætte sig til rette på bænken – eller i disse coronatider på tribunen.

- Det siger noget om, at vi har meget konkurrence på holdet og et meget stærkt hold, siger Koeman diplomatisk.

Ekspert begejstret

Fodboldekspert Andreas Laudrup var også overrasket, skeptisk over og spændt på, hvordan Barcelona ville klare sig i den nye formation. Og han var meget positiv, da de 90 minutter var gået.

- En rigtig fin kamp fra FC Barcelona. Stor bevægelse og tålmodighed, og jeg må virkelig rose deres midtbane med Pjanic, Pedri og Frenkie de Jong. Og Messi spillede en fantastisk kamp og var stort set med i alle chancer, siger Laudrup og fremhæver ligeledes de tre centrale forsvarsspillere:

- Defensiven skal vi også huske at rose. Mingueza, Lenglet og Araujo holdt Valladolid fra de store chancer og fik et clean sheet.

FC Barelona har haft resultat- og spillemæssige problemer i denne sæson, og sejren mod Valladolid var blot den anden udesejr i denne sæson. Det sender dem op på en femteplads over julen.