Fodbold

Eriksen er sat til salg: - Han passer ikke ind

Christian Eriksen er udeladt af Inters trup til årets sidste Serie A-kamp. Dermed kan Eriksen have spillet sin sidste kamp for klubben.

Christian Eriksen kan have været i aktion for Inter for sidste gang.

Danskeren er ikke med i Inters trup til kampen mod Verona. Ifølge flere italienske medier opholder danskeren sig sammen med sin kæreste på grund af parrets forestående fødsel.

Det er sidste kamp i år for den italienske klub, inden storklubben holder en kort vinterpause indtil starten af januar. Her åbner transfervinduet igen, og ifølge Inters direktør, Giuseppe Marotta, er Eriksen nu sat på transferlisten.

- Ja, jeg kan bekræfte, at Christian Eriksen er på transferlisten. Han forlader os i januar. Han passer ikke ind i vores planer, og han har haft det svært her i Inter. Jeg tænker, at det er det rigtige, at Christian tager væk for at få spilletid mere regelmæssigt, siger Inters direktør til italienske Sky.

Danskeren skiftede fra engelske Tottenham til Inter for bare et år siden, men han har kæmpet med at få spilletid. I den her sæson er det ikke blevet til fuld spilletid én eneste gang, og danskeren er endnu ikke noteret for hverken et mål eller en assist i sæsonen.

- Vi vil forsøge at efterkomme ønskerne fra de spillere, der vil søge væk og forsøge at erstatte dem. Eriksen er i den kategori. Det er ikke en straf, men han har haft svært ved at slå til, siger Inters direktør.

Jeg kunne godt se ham være rigtig dygtig for PSG. Men jeg er lidt i tvivl om den økonomi, det kræver

Jonas Hebo Rasmussen, fodboldekspert TV 2 SPORT

Ønsker mere spilletid

I november luftede Christian Eriksen sine frustrationer over den manglende spilletid, da han til TV 2 SPORT sagde følgende om den manglende spilletid:

- Nej, det var ikke, hvad jeg havde drømt om. Jeg tror, at alle fodboldspillere gerne vil spille så meget som muligt, men det er træneren, der bestemmer, hvem der spiller.

Spilletiden står i skærende kontrast til de mange minutter, han har fået på banen for det danske landshold, hvor han også har vist sin målfarlighed frem utallige gange.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Rasmussen kan der meget vel blive fundet en hurtig løsning.

- Jeg kunne godt være nervøs for, at han har spillet sin sidste kamp, siger han.

Et spørgsmål om penge

Men selvom Eriksen nu er sat på transferlisten, er der dog stadig en forhindring eller to, der skal overkommes, før et skifte kan gå igennem.

- Uanset hvor meget Christian Eriksen og Inter vil have det her skifte igennem, så kræver det, at der er en klub, der kommer på banen og vil betale for det, siger Jonas Hebo Rasmussen.

Lukaku havde en stor chance, da Eriksen spillede ham fri helt foran målet. Video: TV 2 Sport

For Christian Eriksen stod i en fordelagtig situation, da han skulle forhandle løn med Inter, og så har han samtidig en lang kontrakt med Inter.

- Med den løn han får, og det Inter gav for ham, så er det bedste bud nok, at for at det er en klub, der skal have råd til ham, så skal du være en Premier League-klub, siger fodboldeksperten.

Også i Spanien har Christian Eriksen været et varmt navn tidligere, hvor både Real Madrid og FC Barcelona har været sat i forbindelse med danskeren. Ligesom også franske Paris Saint-Germain er blevet kædet sammen med danskeren.

- Jeg kunne godt se ham være rigtig dygtig for PSG. Men jeg er lidt i tvivl om den økonomi, det kræver. Om det er noget, PSG vil give for andre end Neymar og Mbappe, siger Jonas Hebo Rasmussen.

Christian Eriksen har spillet 38 kampe for Inter. I alt er det blevet til fire mål og tre assist.