Fodbold

- Et drømmeskifte, siger ekspert om Mæhle-transfer

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen forventer ikke, at Joakim Mæhle kommer til at spille en stor rolle med det samme i Atalanta.

Ciao, grazie og arrivederci.

De italienske gloser er mange, men 23-årige Joakim Mæhle kan ligeså godt begynde at øve sig på dem. Den danske forsvarsspiller skifter nemlig belgiske Genk ud med en tilværelse i Bergamo-klubben Atalanta i det nye 2021.

Han skal nok få sine chancer, og han kan stille og roligt spille sig ind

Martin Mikkelsen, fodboldekspert TV 2 SPORT

Men det er ikke kun sproget, som Mæhle skal lære at kende. Det er også en ny spillestil, han kommer til. Alligevel vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen, at danskeren er kommet det rette sted hen.

- Aktuelt er det en af de bedste klubber i Europa og et af de bedste hold i Italien. Det er et drømmeskifte, det kan ikke være andet. Det er et stort hold, men det er ikke en storklub som Juventus eller Milano-klubberne, siger Martin Mikkelsen.

- Det er en sindssygt spændende klub med en af de dygtigste trænere i Europa. De ved godt, hvordan de skal skærpe deres spillere, så det er meget spændende.

Atalanta er kendt for sin særlige spillestil, hvor de spiller med meget offensive backs. Og ifølge fodboldeksperten er det lige netop på grund af taktikken, at Mæhle er hentet til.

- Han er en wingback, der er enormt dygtig offensivt. Han er en af de her wingbacks, som kan score mål. Han er uforudsigelig, har stor fantasi og flair. Han kan virkelige skabe nogle ting på egen hånd. Han afviger lidt profilmæssigt i forhold til de andres fysik. Så han får et par kilo på kroppen i sin tid i Atalanta.

Hentet ind som alternativ

Men selvom Joakim Mæhle måske passer ind på holdet i forhold til profilen, skal vi ikke forvente, at han kommer til at drøne op og ned ad højre langside med det samme.

- Jeg forventer ikke det store af ham i starten, da det er en svær måde at spille fodbold på. Der er masser af møder med en masse video. De har allerede en dygtig wingback i Hatteboer, så han er hentet ind som alternativ. Men han skal nok få sine chancer, og han kan stille og roligt spille sig ind, siger Martin Mikkelsen.

Holdet indtager i øjeblikket en syvendeplads i Serie A og har også kvalificeret sig til forårets knockoutkampe i Champions League. Her møder holdet fra Bergamo den spanske storklub Real Madrid.

Den nordjyske back skiftede i sommeren 2017 fra AaB til Genk, hvor han gennem flere sæsoner var en profil.

I forrige sæson var han også med til at gøre holdet til belgisk mester.