Fodbold

Maradonas obduktion viser ingen tegn på alkohol og stoffer

Diego Maradona havde problemer med lever, nyre og hjertekar, da han døde, viser obduktion.

Fodboldlegenden Diego Maradona led af lever-, nyre- og hjertekarproblemer, da han døde af et hjerteanfald den 25. november, men der var ingen tegn på hverken alkohol- eller narkotikaindtag i hans obduktion. Derimod havde han taget antidepressiv medicin.

Det siger anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anklagemyndigheden i San Isidro, en nordlig forstad til Argentinas hovedstad, Buenos Aires, offentliggjorde resultaterne af Maradonas obduktion sent tirsdag aften.

Den blev sat i værk som en del af en undersøgelse af hans død, for at se om der var nogen forsømmelighed eller hensynsløshed i den sundhedspleje, han fik.

Maradona kæmpede igennem livet med både alkohol- og narkomisbrug.

Var under efterforskning

Fodboldikonet var netop fyldt 60 år, da han døde i sidste måned. Han var tidligere i november blevet opereret for en blodansamling i hjernen, men han blev udskrevet efter otte dage.

Psykiater Agustina Cosachov og hjertekirurg Leopoldo Luque er under efterforskning, da de behandlede Maradona op til hans død.

Den første obduktion, der blev udført på dødsdagen, viste blandt andet, at Maradona havde haft væske i lungerne, og et svigt i hjertemusklerne gjorde det svært at pumpe blodet rundt.

Diego Maradona regnes af mange som en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde, og kreatørens VM-titel med Argentina i 1986 var et af karrierens største højdepunkter.

Derudover førte han to gange Napoli til det italienske mesterskab.