Fodbold

Som barn troede Messi aldrig, han ville slå en rekord

Argentineren er fuld af benovelse efter at have taget rekorden for flest scorede mål for samme klubhold fra Pelé.

644.

Det er det antal mål, Lionel Messi har scoret for FC Barcelona i løbet af sin karriere.

Med sin scoring til 3-0 i sejren i La Liga over Valladolid overtog den argentinske boldekvilibrist rekorden for fleste scorede mål for det samme klubhold fra ingen ringere end Pelé.

Selvom Lionel Messi efterhånden nærmest på daglig basis slår rekorder, så er den seneste rekord tydeligvis noget helt særligt.

- Da jeg begyndte at spille fodbold, troede jeg aldrig, at jeg ville slå en rekord. Og slet ikke den jeg opnåede i dag, som har tilhørt Pelé, skriver han i et opslag på Instagram.

Lionel Messi har spillet hele sin karriere i den catalanske storklub, og i løbet af sine 20 år i klubben har han spillet 749 førsteholdskampe. Det giver et scoringsgennemsnit på helt uhørte 0,86 mål per kamp i hele sin klubkarriere indtil videre.

FC Barcelona-træner Ronald Koeman er også ude med rosende ord til argentineren, efter at han har tager rekorden.

- Han er meget vigtig for os med sin kreativitet. Det kan man se, når der er gode spillere omkring ham, siger Ronald Koeman til fodboldmagasinet FourFourTwo.

Messi er nu den spiller, der har scoret flest mål for ét klubhold. Video: TV 2 SPORT

Pelé til Messi: - Jeg beundrer dig

Pelé må nu se sig henvist til at være den næstmest scorende spiller for den samme klub. I sin karriere opnåede han den utrolige bedrift for den brasilianske klub Santos, hvor han scorede 643 mål.

Det er bare få dage siden, at Lionel Messi tangerede rekorden med en scoring i en ligakamp mod Valencia. I den forbindelse var Pelé ude med en følelsesladet besked til Lionel Messi, der omhandlede loyalitet over for den samme klub.

- Når dit hjerte oversvømmes med kærlighed, er det svært at ændre din vej. Stort tillykke med den historiske rekord, Lionel. Men mest af alt stort tillykke med din smukke karriere hos FC Barcelona, skriver Pelé.

Lionel Messi har repræsenteret FC Barcelona i 20 år, siden han skiftede til klubben som 13-årig. I Brasilien spillede Pelé også næsten 20 år for Santos. I en tid, hvor fodboldspillere ofte skifter klub, bliver den del fremhævet af brasilianeren.

- Ligesom dig ved jeg, hvordan det er at trække i den samme trøje hver dag. Ligesom dig ved jeg, at der ikke er noget bedre, end det sted vi føler os hjemme. Historier som vores, hvor vi elsker den samme klub i så lang tid, vil desværre blive færre og færre i fodbold. Jeg beundrer dig, Lionel Messi, skriver han i sin hyldest til argentineren.

Selvom der på det seneste har været spekulationer om et skifte væk fra FC Barcelona for Lionel Messi, er han stadig at finde i klubben. Fra Lionel Messi lyder der også en særlig tak til de folk, der har hjulpet ham til rekorden i løbet af sin tid i klubben.

- Jeg kan kun takke alle, der hjalp mig i disse år: mine holdkammerater, min familie, mine venner og alle, der støtter mig hver dag. Kram!!, skriver han.

Allerede den 29. december får Lionel Messi mulighed for at udbygge sin rekord, når FC Barcelona hjemme tager imod Eibar. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT X fra klokken 19.00