Fodbold

Lykkelige omstændigheder bag Eriksen-fravalg

Christian Eriksen er taget til Danmark for at være sammen med sin gravide kæreste.

Udefra kunne det godt se ud, som om Christian Eriksen er frosset ude af Inter, efter at han onsdag ikke var med i truppen mod Verona i Serie A.

Det er dog tilsyneladende ikke tilfældet. Ifølge træner Antonio Conte er årsagen til fravalget en helt anden. Det er nemlig lykkelige omstændigheder, der gjorde, at Eriksen ikke var med til kampen mod Verona.

Christian Eriksen skal nemlig snart være far for anden gang, og derfor er han taget til Danmark for at være sammen med sin kæreste, Sabrina.

- Christian er der for sit barn, og det er det vigtigste. Han bad os selv om det (at tage af sted, red.), og det er rigtigt, at han skal være tæt på sin kæreste til denne begivenhed, siger Antonio Conte efter 2-1-sejren onsdag aften.

Eriksen blev far for første gang tilbage i sommeren 2018 kort før VM i Rusland. Her måtte han rejse frem og tilbage undervejs i mesterskabet. Denne gang kommer fødslen ikke til at ske op til EM til sommer næste år.

Inter-træner ser på muligt Eriksen-salg

Forud for onsdagens kamp talte Inters direktør, Giuseppe Marotta, åbent om Eriksens situation i Inter.

Her kom det frem, at danskeren er sat til salg, og at han ikke har en fremtid i klubben.

- Ja, jeg kan bekræfte, at Christian Eriksen er på transferlisten. Han forlader os i januar. Han passer ikke ind i vores planer, og han har haft det svært her i Inter. Jeg tænker, at det er det rigtige, at Christian tager væk for at få spilletid mere regelmæssigt, siger Inters direktør til italienske Sky.

Det blev Antonio Conte også spurgt ind til efter onsdagens sejr.

- Nu foretages evalueringer. Ofte er det træneren på den ene side, og lederne på den anden, men tingene afgøres altid efter en fælles aftale, siger Conte diplomatisk.

Begrænset med spilletid

Det lader dog til, at både klubbens ledelse og træneren er enige om, at Eriksen skal væk. Conte bruger ham i hvert fald ikke under kampene.

Senest, danskeren så banen i en Serie A-kamp, var 13. december mod Cagliari, hvor han fik 58 minutter. Siden har han ikke været i aktion i de seneste tre ligakampe.

Christian Eriksen skiftede til Inter i januar 2020, men har aldrig for alvor slået igennem i et spilsystem, han tilsyneladende ikke passer ind i.