Fodbold

Eriksens drømmeskifte afhænger 100 procent af én mand, vurderer ekspert

Christian Eriksen skal væk fra Inter, når transfervinduet åbner, men meget afhænger af én mand: danskerens tidligere træner, Mauricio Pochettino.

I takt med nytåret kommer nærmere og nærmere, stiger spændingen hos alverdens fodboldfans.

Januar er nemlig traditionen tro lig med et åbent transfervindue, og det helt store spørgsmål, som skal besvares denne gang set med danske briller, er Christian Eriksens fremtid.

Det er alfa og omega for Eriksen at finde et sted, hvor træneren har en forståelse for, hvem han er, og hvordan han passer ind på et hold

Mads Junker, fodboldekspert TV 2 SPORT

Spekulationerne er mange, efter den danske landsholdsspiller blev sat til salg i sidste uge af Inter-direktør Guiseppe Marotta efter bare et enkelt år i Milano.

Arsenal, Borussia Dortmund og danskerens tidligere klub Tottenham nævnes alle som mulige arvtager af midtbanespilleren. Én klub er dog foran de tre, hvis de italienske medier er til at stole på. De mangedobbelte franske mestre fra PSG, der i forvejen råder over dyre drenge som Kylian Mbappé og Neymar.

- Jeg synes faktisk, det er et af de bedre match, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Men inden danske fodboldfans falder i svimer over idéen om Christian Eriksen som førsteleverandør til de to verdensstjerner, så er der lige én meget afgørende ting, der skal falde på plads først.

Argentinske Mauricio Pochettino skal overtage trænersædet på PSG's hjemmebane, Parc des Princes.

- Det vil forøge chancerne for et Eriksen skifte med 100 procent, for jeg tror ikke, at pariserne kigger Eriksens vej nu her. Jeg synes, det hele står og falder med, om Pochettino kommer til den franske hovedstad, lyder vurderingen fra Mads Junker.

Gylden fortid med argentiner, kan blive til brillant fremtid

Det er dog langt fra usandsynligt, at lige præcis Christian Eriksens tidligere træner fra tiden i Tottenham rykker teltpælene op og gør stop i Paris.

Angiveligt besluttede den nyrige klub at sparke den tyske træner Thomas Tuchel ud af jobbet juleaften, og flere medier har allerede skrevet om, at argentinske Pochettino har imponeret til sin jobsamtale og skulle være favoritten hos PSG-cheferne foran Massimiliano Allegri.

- Det er ikke en selvfølge, at Christian Eriksen vil komme, en uge efter at Pochettino er blevet præsenteret som træner, men der er slet ikke nogen tvivl om, at han vil være en af de første, som argentineren vil pege på som forstærkning. Det vil være meget mærkeligt, hvis ikke Eriksen var i hans tanker, fortæller Mads Junker.

Mange vil da også gå så langt som at kalde en genforening af argentineren og danskeren et 'match made in heaven'.

Christian Eriksens bedste fodboldår blev leveret med Mauricio Pochettino på sidelinjen i Tottenham, hvor duoen huserede sammen i seks år og kronede makkerskabet med en Champions League-finale i 2019 sammen med resten af London-holdet, der dog blev tabt til Liverpool.

Faktisk er danskeren den spiller, som har spillet suverænt flest kampe nogensinde undervejs i argentinerens trænerkarriere med 255 opgør.

- Det er alfa og omega for Eriksen at finde et sted, hvor træneren har en forståelse for, hvem han er, og hvordan han passer ind på et hold, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert.

- Eriksen har brug for ro, han er en tryghedssøgende type, som ikke ser ud til at matche med flamboyante trænere som Conte i Inter og Mourinho i Tottenham. Til den opgave er der ikke mange, der er bedre end Pochettino. Han er en træner, der kan ramme ham og nå ind til ham.

Eriksen passer godt ind ved siden af Neymar og Mbappé

I skrivende stund er intet dog officielt angående trænersædet i den franske hovedstad.

Men uanset, hvem der i fremtiden skal stå i spidsen for det franske storhold, så passer danskerens evner rigtig godt ind på det stjernespækkede mandskab. I hvert fald hvis TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker skal komme med en analyse.

- Når du ser på holdets midtbane, så er der ikke rigtig en type som Eriksen. De har dygtige defensive midtbanefolk i Ander Herrera, Marco Verratti og Marquinhos, når han ikke spiller i forsvaret, og så er der lidt kreativt i Rafinha, men der er ikke rigtig en som Eriksen.

- Han er en type, der trives på et boldbesiddende hold. Han har bevist sig internationalt og spillet en Champions League-finale, hvilket PSG kigger rigtig meget på. Så det kan jeg sagtens se en fin idé i.

Trods lunkne statistikker: Eriksen har stadig klassen til en topklub

Der har ellers ikke været meget international klasse over det, som Christian Eriksen har præsteret, siden han blev præsenteret i Inter for et år siden.

Statistikkerne taler også sit tydelige sprog: 38 kampe, 4 mål og 3 oplæg; danskeren har slet ikke været afgørende nok.

Bedre bliver det ikke, hvis statistikbøgerne kun indeholder tal fra denne sæson. Sølle 373 minutter uden hverken scoringer eller oplæg. Eriksen er reduceret til en parentes, men det får ikke Mads Junker til at frygte for den danske kreatørs muligheder for at slå til på en anden af fodboldens store adresser.

- Når du er oppe i den liga, så handler det mere om tilpasning, kultur, den rette træner og spillestil, end det handler om evner. For dem har du allerede vist, ellers havner du ikke der.

- Når du har bevist dig på den højeste hylde, så glemmer klubberne dig ikke efter et fejlskud. Eriksen har heller ikke været skadet, hvilket er en signifikant pointe. Han har bare ganske enkelt ikke passet ind i en klub, der i øvrigt blev nummer to i Europa League og Serie A.

Transfervinduet åbner i Frankrig den 2. januar og løber frem til slutningen af årets første måned.