Fodbold

Fire AGF-spillere testet positiv efter juleafslutning

AGF holdt juleafslutning efter årets sidste Superliga-kamp mod AaB. Efterfølgende er fire spillere testet positiv for coronavirus.

Superliga-spillerne i AGF gik på juleferie med manér, da AaB blev slået 3-0 i efterårssæsonens sidste kamp den 20. december.

Knap en uge inde i ferien må fire spillere dog konstatere, at julen bliver knap så spændende. Patrick Olsen, Daniel Gadegaard, Søren Tengstedt og nytilkomne Mathias Jørgensen er alle testet positive med covid-19. Det skriver AGF.

- Vi har ikke konstateret smitte hos andre spillere. De pågældende spillere er isoleret - og da de jo har ferie i øjeblikket, så er de også i sagens natur isoleret fra resten af truppen, meddeler AGF's læge, Jacob Astrup.

Juleafslutning for spillerne

Ifølge B.T. holdt spillerne en juleafslutning efter sejren over AaB. Alle fire spillere er ifølge AGF's kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, testet positive efter den 20. december. Man ved dog ikke, om smitten er opstået i forbindelse med spillernes juleafslutning.

- Der var ingen med til den julefrokost, afslutning, eller hvad du vil kalde det, som ikke var sammen med spillerne i forvejen. Der var ikke personale eller koner. De gik i bad, spiste sammen og ønskede hinanden glædelig jul. Umiddelbart ved jeg ikke, om der var andre til den fest eller afslutning, som skulle være blevet smittet, siger Søren Højlund Carlsen til B.T.

Til klubbens egen hjemmeside fortæller AGF's læge yderligere, at spillerne er ude af karantæne inden nytår, og derfor regner de med, at alle er klar til at indgå i opstarten, når spillerne mødes i det nye år.

- Her testes hele truppen i øvrigt grundigt og flere gange efter Divisionsforeningens vejledninger, så vi er sikre på, at alle er negative og klar til at indgå i opstarten, siger læge Jacob Astrup.

AGF starter op igen den 6. januar, mens testprogrammet for covid-19 indledes to dage før. Aarhusianerne spiller næste års første Superliga-kamp den 2. februar på udebane mod Vejle Boldklub.