Fodbold

Gerrard bruger glippet Liverpool-mesterskab som motivation

Steven Gerrard og Liverpool tabte mesterskabet i 2014. Det gør stadig ondt på Gerrad, men nu bruger han det som motivation i skotske Rangers.

Da der resterede tre kampe af sæsonen, førte de med tre point. Alligevel lykkedes det ikke.

De fleste husker nok godt den vanvittige afslutning på 2013/214-sæsonen af Premier League, hvor Liverpool længe lignede et mesterskabshold.

Med få runder igen var Manchester City distanceret med en håndfuld point, men Liverpool smed det hele i de sidste kamp. Og det gør stadig ondt på Steven Gerrard, men nu bruger han det positivt.

- Det er helt bestemt en motivation. At det skete, og måden det skete på i slutningen af min Liverpool-karriere, var en ægte og brutal nedtur. Som gruppe, hold og en klub var det en kæmpe skuffelse, fordi vi var så tæt på, siger Gerrard til The Athletic.

Liverpool smed blandt andet mesterskabet efter Gerrads famøse fald mod Chelsea, hvor José Mourinhos mandskab endte med at vinde 2-0.

Lige nu oplever Steven Gerrard dog stor succes i Rangers, der for alvor er blevet en skotsk magtfaktor igen.

- Det faktum, at Liverpool har vundet titlen siden da og er mestre lige nu - som er fantastisk for mig at opleve - har helt klart hjulpet på at hele. Men fra et personligt synspunkt hjælper det helt klart på helbredelsen at have succes som træner og manager.

På vej mod mesterskabet

Selvom sæsonen i Skotland stadig er ung, stormer Rangers lige nu mod det første mesterskab i ti år.

Holdet vandt senest i 2010/2011-sæsonen, mens rivalerne fra Celtic har vundet lige siden da.

Det skyldes blandt andet, at Rangers blev tvangsnedrykket til Skotlands fjerdebedste række i 2012/2013-sæsonen efter en likvidering af klubben.

Siden da har den traditionsrige klub klatret op gennem de skotske rækker, og de seneste fire sæsoner er det blevet til to tredjepladser og to andenpladser i den bedste skotske række.

I denne sæson er mesterskabet dog mere end inden for rækkevidde, da Gerrads tropper fører med 16 point ned til Celtic, der dog har spillet tre kampe færre. Rangers har således ikke tabt en eneste kamp i sæsonens hidtil 20 kampe.