Fodbold

'Hvor blev Pelés 448 mål af?' - Santos undrer sig over Messis rekord

Santos forstår ikke, hvorfor Pelés 448 mål i venskabskampe ikke tæller med, når der skal peges på en rekordindehaver for flest scoringer for én klub.

Det meste af fodboldverden har overgivet sig.

Selv Pelé har ønsket Lionel Messi tillykke med rekorden som den spiller i historien med flest mål for samme klub. En rekord, argentineren overtog fra den brasilianske legende kort før jul med sit mål nummer 644 i Barcelona-trøjen.

Men selvom den tidligere rekordindehaver og resten af fodboldverden allerede har lykønsket og hyldet den argentinske stjerne for den imponerende rekord, så er Pelés tidligere klub Santos ikke klar til at give rekorden fra sig.

På klubbens officielle hjemmeside søndag stiller de sig undrende over, hvorfor samtlige af Pelés 1091 mål for klubben ikke tæller med i statistikkerne.

- Pelés 448 mål i venskabskampe- og turneringer er blevet fjernet, som om de ingen eller mindre betydning har, lyder det blandt andet.

- Argumentet er åbenbart, at de er scoret mod små hold. Men uanset blev kampene afviklet i vores officielle trøjer under regionale og nationale forbunds faner. Det er subjektivt at tage højde for en modstanders styrke i en statistik.

Surinam og Real Madrid er det samme

Den brasilianske klub fortsætter således sin argumentation ved at gøre opmærksom på, at Pelés mange mål i træningskampene bestemt ikke kun blev scoret mod små eller ukendte klubber.

Giganterne Club América og Colo Colo indkasserede således hver især ni mål fra den mangedobbelte verdensmester i venskabskampe, mens Pelé også var på pletten otte gange mod Inter og stod for fire scoringer mod FC Barcelona.

- Tallene er klare. Et mål mod Eibar tæller for det samme som et mål mod Valencia. Et mål mod Transvaal fra Surinam tæller for det samme som et mod Real Madrid på Bernabeu, står der endvidere på den brasilianske klubs hjemmeside.

Det er ikke lykkedes TV 2 SPORT at finde ud af, hvor mange mål Lionel Messi har lavet i træningskampe for FC Barcelona.

Her på redaktionen tør vi dog godt komme med et forsigtigt bud på, at det ikke er i nærheden af de 448 scoringer, som Pelé stod for i Santos fra 1956 til 1974.

Afstemning

Skal mål i venskabskampe tælle med i statistikkerne for flest mål scoret for én klub?