Fodbold

Jon Dahl Tomasson hylder hustruen, der har været "outstanding"

Han blev kåret til årets træner i Sverige for sit mesterskab med Malmö FF, men hustruens præstation i år har været langt større, mener Tomasson.

Jon Dahl Tomasson levede op til den største forventning i sin første sæson som træner for Malmö FF.

Klubben vandt Allsvenskan med en afstand på ni point - den største margin i 24 år - og hentede dermed mesterskabspokalen hjem til Sydsverige efter to år i hovedstaden Stockholm.

I midten af december blev den tidligere danske landsholdsangriber og assistenttræner for landsholdet så hyldet for sin præstation, da han blev kåret til Årets Træner i Allsvenskan, men spørger man hovedpersonen selv, har hans hustru leveret en langt større præstation i år.

Hun har med Tomassons egne ord været "outstanding" (i særklasse, red.).

- Det er svært at være væk fra familien i så lang en periode. Normalt ville vi have set hinanden noget oftere, men vi er jo ikke den eneste familie, der er ramt og har lidt under coronaen. Heldigvis har jeg en kone, der er fantastisk. Det har kun kunnet lade sig gøre på grund af hende, siger Jon Dahl Tomasson til Ekstra Bladet.

Vil presse citronen yderligere næste år

44-årige Tomasson bor til daglig i en lejlighed i Malmø, mens hustruen Line og parrets to drenge er blevet i Rotterdam.

Det er derfor ikke meget, han har set sin familie fysisk i år. I begyndelsen af november blev Jon Dahl Tomasson også ramt af covid-19, så han måtte selvisolere sig og blandt andet gå glip af hjemmekampen mod Sirius, hvor Malmö sikrede sig mesterskabet.

For nogle uger siden blev Tomasson sat i forbindelse med Rotterdam-klubben Feyenoord, som han optrådte for ad to omgange i sin spillerkarriere. Træner Dick Advocaat havde annonceret sit stop til sommer, men 15. november blev afløseren fundet i form af Arne Slot.

Så derfor vender Jon Dahl Tomasson inden længe retur til Malmø efter juleferie med familien, så han kan være klar til en ny sæson, hvor citronen skal presses yderligere.

Ambitionen er således at få en sæson, der er endnu bedre end den forgangne. Den nye sæson i Allsvenskan begynder den anden weekend i april.