Fodbold

Kasper Schmeichel kommer med gode råd til Rooneys søn

Kasper Schmeichel har selv kæmpet hårdt for at træde ud af sin fars fodspor. Nu giver han gode råd videre til Wayne Rooneys søn.

Efternavnet 'Rooney' er et, der får de fleste Manchester United-fans til at blive bløde i knæene.

Årsagen? I 12 år fra 2004 sparkede den engelske angriber med fornavnet Wayne spandevis af mål i nettet for de røde fra Manchester og var samtidig med til at sikre flere titler til den stolte engelske klub.

Om en håndfuld år kan scenariet med en Rooney som stjerne i den røde trøje blive en realitet igen. I sidste uge underskrev United-koryfæets søn, Kai Rooney, nemlig en kontrakt med Premier League-klubben.

Og den bare 11-årige knægt får nu gode råd med på vejen til et gennembrud fra en, der om nogen kender den hårde vej frem i verden som søn af en Premier League-legende.

- Han skal vide, at det bliver dobbelt så svært, hvis ikke ti gange så svært, fordi der vil være så store forventninger, lyder det fra danske Kasper Schmeichel til BBC.

Anerkendelsen kommer ikke af sig selv

Den nuværende danske landsholdskeeper og Leicester-stjerne voksede som bekendt op med verdens måske bedste målmand nogensinde som far i form af Peter Schmeichel.

Det gjorde vejen til et gennembrud lang og svær for Schmeichel junior, der gang på gang er blevet sammenlignet med senior.

- Jeg ved ikke, hvor god en fodboldspiller, Kai er. Han kan være fantastisk, men stadigvæk ikke få den anerkendelse, som han fortjener, siger Kasper Schmeichel.

- Men okay, hvis jeg havde haft muligheden for at skrive under med Manchester United som 11-årig, havde jeg nok også gjort det.

Mens Kai Rooney får en del af sin fodboldopdragelse hos farmand Wayne Rooney og Peter Schmeichels tidligere klub, kom Kasper Schmeichel igennem ungdomssystemet hos rivalerne fra Manchester City, hvor Peter Schmeichel sluttede sin karriere.

- Husk kærligheden til spillet

Kasper Schmeichel fik da også debut for Manchester City, hvor han dog aldrig blev betroet posten som førstemålmand.

Den tjans har den i dag 34-årige keeper nu i Leicester City, som han blandt andet har vundet Premier League med tilbage i 2016. Men succesen i Premier League var mange år undervejs.

- Det vigtigste råd til drenge i den alder er, at de skal huske kærligheden til spillet, fortæller den danske landsholdsmålmand til BBC.

Kai Rooney skal forsøge at holde kærligheden til spillet ved lige på Manchester Uniteds U11-hold, som han med sidste uges kontrakt nu er en del af.

Men den unge dreng kan formentlig godt vænne sig til, at rigtig mange vil følge hans udskejelser på grønsværen i de næste mange år. Sådan skal det vist være, når du er søn af Manchester Uniteds mest scorende spiller gennem tiderne.

Wayne Rooney scorede 253 mål i 559 kampe for United.