Fodbold

Stort flertal mener, at Braithwaite fortjener sin plads i Barcelona

Med sine seneste præstationer for FC Barcelona har Martin Braithwaite overbevist næsten 20.000 personer om, at han fortjener at blive i storklubben.

Skeptikerne var mange, da Martin Braithwaite i februar højest overraskende blev præsenteret som ny spiller i den catalanske storklub FC Barcelona.

Danskeren blev allerede inden sine første minutter på banen for klubben stemplet af flere af de lokale fans som værende "for dårlig" og en transfer "langt under Barcelonas standard".

Men knap et år efter har den berømte pibe fået en anden lyd. Det viser en afstemning hos det spanske medie Marca, som flere end 20.000 brugere i skrivende stund har deltaget i.

Af de 23.637 personer, der har afgivet deres stemme, har 83 procent svaret "ja" til spørgsmålet om, hvorvidt de tror, at den danske angribers præstationer har været gode nok til at fortsætte karrieren i den verdensberømte klub.

Det svarer til 19.618 personer.

Blot 17 procent - 4018 personer - tror ikke, at danskeren har gjort nok til at blive i den catalanske hovedstad, når transfervinduet åbner i januar.

Med andre ord har de seneste præstationer fra Martin Braithwaite overbevist en del af de mange skeptikere om, at den danske landsholdsangriber fortjener sin plads som holdkammerat til Lionel Messi, Antoine Griezmann og de andre stjerner i Barcelona.

Gode statistikker

Tager man et kig i statistikbøgerne, er der også en masse positivt at læse ud fra danskerens navn. Særligt i de sidste par måneder.

Siden sin muskelskade, der holdt ham ude af begyndelsen på denne sæson, har Martin Braithwaite virkelig taget revanche for Ronald Koemans hold.

24. november fik den 29-årige dansker den første startplads i sæsonen mod Dynamo Kiev i Champions League og kvitterede med to scoringer og en assist.

Siden da har Braithwaite været blandt de 11 startende i hver eneste kamp med undtagelse af én - opgøret mod Juventus - med yderligere tre scoringer og et oplæg til følge.

Faktisk er danskeren den næstmest scorende for de spanske vicemestre i denne sæson, hvor kun Lionel Messis ti træffere er bedre.

Ronald Koeman har også lagt mærke til "hårdtarbejdende" Braithwaite

De flotte præstationer er ikke kun blevet bemærket af deltagerne i Marcas undersøgelse.

Danskerens chef, den hollandske træner Ronald Koeman, har ligeledes været imponeret over Braithwaites indsats.

- Han arbejder virkelig godt og hårdt, og han bidrager på flere forskellige positioner, har cheftræneren blandt andet sagt i løbet af den seneste måned med dansk optur.

Næste mulighed for Martin Braithwaite til at overbevise flere om sine evner bliver FC Barcelonas sidste kamp, inden transfervinduet åbner igen.

Tirsdag møder Braithwaite, Messi og resten af holdet Eibar på Camp Nou. Det var mod netop det baskiske mandskab, at Martin Braithwaite fik sin debut for Barcelona 22. februar.

Se opgøret mellem Barcelona og Eibar på TV 2 SPORT X eller TV 2 PLAY tirsdag fra klokken 19.15.