Fodbold

- Vil ikke bytte mine 12 guldbolde for én Ballon d'Or, siger Zlatan

Zlatan Ibrahimovic bruger ikke meget tid på at ærgre sig over, at han aldrig har vundet Ballon d'Or.

Det er svært at komme uden om Zlatan Ibrahimovic, når snakken falder på de bedste fodboldspillere i dette årtusinde.

Den svenske stjerne har været toneangivende på banen og vundet det meste. Europa League samt hollandske, italienske og spanske mesterskaber.

Personlig hæder er det også blevet til. 12 gange er han blevet kåret til Sveriges bedste fodboldspiller i form af 'Guldbollen', men titlen som verdens bedste, Ballon d'Or, kan svenskeren ikke skrive på sit ellers imponerende CV.

Men det er ikke noget, der holder den karismatiske angriber søvnløs. Langt fra.

- Jeg vil ikke bytte mine 12 'Guldbollen' for én fra France Football, for i mine øjne betyder det kontinuitet, fortæller Milan-spilleren i et interview med italienske Gazzetta dello Sport.

- Jeg har set mange, der har vundet VM, EM, Champions League og endda den gyldne bold, der har haft et vidunderligt år, men så er forsvundet. Jeg har været i spillet i 25 år og hele tiden på toppen.

Messi og Ronaldo har stået i vejen

Der har da også været mere end almindelig hård kamp om titlen som verdens bedste fodboldspiller i Zlatan Ibrahimovics karriere.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har i de seneste 12 år - med undtagelse af Luka Modric i 2018 - taget sig af førstepladsen i den prestigefyldte kåring.

11 gange har Zlatan Ibrahimovic været nomineret, men den nu 39-årige svensker er aldrig sluttet bedre end fjerdepladsen i 2013.

- Jeg bytter ikke noget for én ting, som bare er et heldigt skud. Det, jeg har præsteret, har ikke været et heldigt skud. Det er en stor forskel, siger svenskeren Gazzetta dello Sport.

Den åbenmundede svensker har på trods af sin høje alder også bevist, at evnerne i denne sæson fortsat er intakte og mere end gode nok til at gøre en forskel.

Grundet coronavirus og en muskelskade har Zlatan Ibrahimovic godt nok kun spillet seks Serie A-kampe for Milan i denne sæson, men her har angriberen kvitteret med ti scoringer.

Zlatan Ibrahimovic har kontraktudløb til sommer, men har selv givet udtryk for, at han godt kan se sig selv fortsætte i Milano-klubben.