Fodbold

- Florentino Pérez vil ødelægge de små klubber, siger UEFA-præsident

Real Madrids præsident og andre fortalere for en europæisk superliga får massiv kritik af UEFA-præsident Aleksander Ceferin.

Der har været talt om det før. En europæisk superliga.

En turnering udelukkende for de største klubber på det europæiske kontinent. Her er der ikke plads til hold som FC Midtjylland, Club Brugge og Olympiakos, der ellers alle har været med i dette års Champions League.

Der findes flere fortalere for en kontinental superliga, der på sigt skal udkonkurrere Champions League som verdens mest prestigefyldte klubturnering. Én af de største er Real Madrids præsident, Florentino Pérez.

Men den mangeårige styrmand i Real Madrid får ikke overraskende ingen opbakning til sit projekt hos det europæiske fodboldforbund, UEFA, og præsident Aleksander Ceferin.

- Det har været Florentino Pérez' drøm i 30 år, selv da han ikke var involveret i fodbold. Han er kun interesseret i, hvad der sker i nutiden, og ikke hvad der sker i morgen og fremtiden, lyder de hårde ord fra den slovenske præsident ifølge Mundo Deportivo.

- Det er en idé og et ønske fra folk, som er ligeglade med resten af fodbolden. Det vil ødelægge de mindre klubber og vil kun give mere magt og styrke til de stærkeste klubber.

Barcelona har allerede sagt ja til ny turnering

Det er langtfra overraskende, at UEFA, som arrangerer Champions League, i skarpe vendinger vælger at tage afstand fra enhver snak om en superliga for de europæiske giganter.

Overraskende var det tværtimod, da Josep Maria Bartomeu tilbage i oktober i én af sine sidste udtalelser som præsident for den spanske storklub FC Barcelona offentliggjorde, at de mangedobbelte Champions League-vindere havde takket ja til et tilbud om turneringen for de absolutte sværvægtere i europæisk fodbold.

- Jeg kan fortælle jer nogle ekstraordinære nyheder. Vi i Barcelona har accepteret et tilbud om at deltage i en fremtidig europæisk superliga, som kan garantere klubben økonomisk stabilitet, sagde Bartomeu ifølge nyhedsbureauet AFP.

UEFA-præsident har ro i maven

Offentlige detaljer om ligaen er fortsat meget få, men britiske Sky Sports har på baggrund af unavngivne kilder fortalt, at Manchester United og Liverpool også var en del af forhandlingerne om en udbryderliga.

Sky Sports skrev ligeledes, at ligaen allerede kunne gå i gang fra 2022 og have deltagelse af op til 18 hold fra England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Men på trods af, at en udfordrer til Champions League-turneringen virker tættere på end nogensinde, har UEFA-præsident Aleksander Ceferin fortsat ro i maven.

- De to førende præsidentkandidater i Barcelona (Victor Font og Joan Laporta, red.) har offentligt sagt, at de er imod en europæisk superliga. Bayern München, Juventus og flere engelske klubber har sagt det samme. Champions League vil være lige så speciel, som den er i dag, siger sloveneren ifølge Mundo Deportivo.