Fodbold

Braithwaite brænder straffe og får scoring annulleret i Barca-fuser

Martin Braithwaite var marginaler fra et sejrsmål, brændte straffespark og fik et mål annulleret i Barcelonas uafgjorte opgør mod Eibar.

Barcelona rundede ikke 2020 af med en klokken 12-raket.

Uden Lionel Messi blev deres sidste kamp i dette kalenderår mod bundholdet Eibar nemlig lidt af en fuser, da de på hjemmebane måtte nøjes med 1-1.

Dermed går storholdet fra Catalonien ind til 2021 med 25 point efter 15 kampe og en placering som nummer seks i LaLiga.

Barcelona 1 - 1 Eibar

  • 0-0: Martin Braithwaite brænder straffespark (8')
  • 0-1: Kike (57')
  • 1-1: Ousmane Dembele (67')

Igen havde Barcelona-træner Ronald Koeman valgt at stille op i sin nye opstilling med tre centrale forsvarsspillere, og endnu en gang havde danske Martin Braithwaite fundet vej til Barcelonas startopstilling i den anden ende. Og han skulle vise sig at få en fremtrædende rolle fra kampens begyndelse.

I det ottende minut tog han nemlig ansvaret fra 11-meterpletten, men danskerens straffespark røg forbi mål.

I midten af halvlegen så det ud til, at Barcelona-danskeren fik oprejsning, da han satte sidste fod på et fladt indlæg fra Junior Firpo. Marginalerne var dog imod Braithwaite, som efter VAR-gennemgang blev dømt for at være i offside.

Marginalerne var imod Martin Braithwaite, der ellers lige havde fået oprejsning fra sit brændte straffespark. Video: TV 2 SPORT

I anden halvleg gik det galt for hjemmeholdet, som bare ikke kunne få det hurtige spil til at fungere. Selvom julen er ovre, var Araujo i gavehumør og nærmest forærede bolden til Kike, som sikkert bragte Eibar foran.

Kæmpe fejl af Araujo, som kikser sin aflevering fuldstændig. Video: TV 2 SPORT

Ti minutter skulle der dog gå, før indskiftede Ousmane Dembele udlignede. Den hurtige franskmand blev skiftet ind efter en længere skadespause, og med sit højreben viste han, at han ikke havde glemt, hvor målet står.

Barcelona svarer igen og udligner til 1-1 mod Eibar. Video: TV 2 SPORT

Barcelona ville dog have mere. Og det var de tæt på at få. Igen var det Martin Braithwaite, som kom i fokus. Denne gang kunne han dog ikke gøre andet end at ærgre sig, for det var kun marginaler, der gjorde, at han ikke gjorde det til 2-1, efter at Eibar-målmand Dmitrovics redning ramte Braithwaite på kroppen. Bolden gik dog lige forbi målet.

Martin Braithwaite var tæt på at bringe Barcelona foran mod Eibar. Video: TV 2 SPORT

Trods et Barcelona-pres til sidst formåede de ikke at hive de tre point hjem.

Barcelonas næste kamp er mod Huesca på udebane den 3. januar. Eibar møder samme dag Granada.