Fodbold

Pochettino er ny træner i PSG

Argentinske Mauricio Pochettino vender tilbage som træner efter fyringen i Tottenham for godt et år siden.

På den tredjesidste dag i 2020 fyrede Paris Saint-Germain cheftræner Thomas Tuchel.

Lørdag er der så blevet sat navn på tyskerens efterfølger. Det bliver den 48-årige argentiner Mauricio Pochettino, der senest stod i spidsen for Tottenham.

Det oplyser den franske hovedstadsklub på Twitter.

Pochettino spillede i sin aktive karriere for PSG fra 2001 til 2003.

I ni år spillede han for spanske Espanyol, hvor han i 2009 fik sit første job som cheftræner.

Siden gik turen til Southampton og i 2014 Tottenham, hvor han var manager frem til november 2019.

Eriksen-rygter

I Tottenham var danske Christian Eriksen blandt Pochettinos favoritspillere, og derfor har der allerede været gang i rygterne om et muligt Eriksen-skifte til netop PSG.

Eriksen er ikke faldet til i italienske Inter, hvor det er meget småt med spilletiden, og ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker stiger chancen for et PSG-skifte markant med ansættelsen af Pochettino.

- Det vil forøge chancerne for et Eriksen skifte med 100 procent, for jeg tror ikke, at pariserne kigger Eriksens vej nu her. Jeg synes, det hele står og falder med, om Pochettino kommer til den franske hovedstad, sagde Mads Junker i forbindelse med rygtestrømmen i de italienske medier.

Christian Eriksen er blevet sat til salg i Inter, som han kom til i sommer efter to måneder under José Mourinho som manager i Tottenham.

PSG er blevet fransk mester syv gange de seneste otte år, men har fortsat til gode at vinde Champions League. Det var dog tæt på i årets udskudte finale, hvor PSG tabte med 1-0 til Bayern München.

I denne sæson ligger PSG på en skuffende tredjeplads i Ligue 1 og måtte helt frem til sidste spillerunde i Champions League for at sikre sig avancement til 1/8-finalerne.

Her venter FC Barcelona.