- Svært at sige noget om fremtiden, siger læge efter spillers fyrværkeriulykke

Kort inden starten på 2021 blev den norske landsholdsspiller Omar Elabdellaoui kørt på hospitalet med brandskader på hænder og ansigt.

Fyrværkeri bliver som regel taget i brug ved festlige lejligheder, og mange steder i verden bliver det farverige krudt skudt op i luften, når vi træder ind i et nyt år.

Det gjorde det også nær Omar Elabdellaouis hjem i Tyrkiet, hvor fyrværkeriet førte kedelige konsekvenser med sig. Aftenen blev alt andet end festlig og kan potentielt få betydning for spillerens fremtid.

Galatasaray-højrebacken blev nemlig fragtet til et sygehus i Istanbul sent torsdag aften med forbrændinger på hænder og i ansigtet. Nu forklarer hans læge Vedat Kaya, at selvom han er i bedring, er fyrværkeriulykken gået værst ud over Elabdellaouis ene øje.

- Det bliver nok nødvendigt at foretage yderligere indgreb. Han har fået en brandskade i det ene øje, og mit hold og jeg vil evaluere på, hvad der skal gøres herfra. Det er meget vanskeligt at sige noget om hans tilbagevenden til fodbold. Det ene øje er mere beskadiget end det andet. Han har syn nu, men det vil være for bindende at sige noget om det fremtidige forløb, siger Vedat Kaya ifølge Galatasarays hjemmeside.

Lægen forklarer desuden, at Elabdellaoui har fået foretaget en ultralydscanning, en tomografi og en biomikroskopisk undersøgelse, og at der med disse typer af skader kan være godt nyt fra den ene dag til den anden, hvorfor de forholder sig positive.

Gud skånede ham

Fatih Terim, cheftræner i Galatasaray

Især fordi han er indlagt på en klink, hvor de har det bedste udstyr til at behandle øjenskader, ligesom de har rig erfaring med behandling af den type ulykker.

Hvor lang tid det vil tage, kan han ikke sige noget om.

Træner blev følelsesladet

Fatih Terim, der er cheftræner for den traditionsrige tyrkiske klub, besøgte Elabdellaoui og tilbragte aftenen sammen med spillerens familie, da ulykken skete torsdag.

Han forklarer, at hele klubben er berørt af situationen og beder til, at han nok skal komme sig igen.

- Gud skånede ham. Omar er en spiller, som vi værdsætter meget både på og uden for banen. Jeg var sammen med ham, og vi to blev følelsesladede.

- Galatasaray vil gøre, hvad vi kan for ham. Ingen tvivl om det. Jeg bad ham om at kæmpe og fortalte ham, at han kan komme igennem det. Jeg håber, at heldet er med ham i den her proces, for det var uheldigt. Vi har brug for gode tanker og bønner fra mine spillere, vores ledere og alle Galatasaray-fans og fodboldfans, lyder det fra Fatih Terim til klubbens hjemmeside.

Elabdellaoui kom Galatasaray fra Olympiakos i sommer, og klubben fra Istanbul fører den tyrkiske liga foran Besiktas.

Højrebacken har spillet 49 kampe for det norske landshold.