Fodbold

United slår Aston Villa og lægger pres på Liverpool

Manchester United vandt 2-1 hjemme over Aston Villa og er oppe på en delt førsteplads med Liverpool.

Ole Gunnar Solskjær sagde i juledagene, at nordmanden endnu ikke vil snakke om Manchester Uniteds mulighed for at vinde det engelske mesterskab.

Men United-manageren kommer nok snart til at få spørgsmålet igen, da holdet fredag aften vandt 2-1 hjemme over Aston Villa i Premier League.

Med den smalle sejr placerer United sig på andenpladsen i ligaen med 33 point efter 16 kampe.

Det er samme pointantal som Liverpool, der topper tabellen på en bedre målscore end ærkerivalen.

- Jeg tror, at ligaen i denne sæson bliver helt tæt. Vi skal bare arbejde videre og forbedre os som hold. Hver gang, du vinder en kamp, tager du endnu et skridt. Du skal bare akkumulere pointene. De tæller alle det samme, siger Solskjær.

United kom foran 1-0 fem minutter før pausen, da angriberen Anthony Martial headede bolden i nettet tæt foran mål efter et indlæg fra backen Aaron Wan-Bissaka.

Aston Villa fik udlignet til 1-1 efter 58 minutter ved offensivspilleren Bertrand Traore.

Utilfreds med straffespark

Blot få minutter senere fik United tilkendt et straffespark, som blev omsat til 2-1-føring af Bruno Fernandes.

Aston Villas manager, Dean Smith, var først enig i dommerens straffesparksdom, men det ændrede sig, da han genså episoden.

- Det var ham selv, som snublede, siger Dean Smith om Paul Pogba.

- Jeg forstår ikke, hvorfor Michael Oliver valgte ikke at gennemse det. Er det ikke det, VAR er til for? Jeg har set det igen, og jeg mener ikke, at det er et straffe, siger han.

Aston Villa fik en chance i overtiden for at udligne, men Eric Bailly fik tacklet i sidste øjeblik. Og der blev ikke scoret mere i opgøret på Old Trafford.

- Eric lavede en fantastisk blokering. Jeg nød ikke de sidste ti minutter. Vi skulle have sluttet kampen på en bedre måde. Det føltes som en pokalfinale, og vi er nødt til spille bedre, når vi er foran, siger Solskjær ifølge BBC.

Med nederlaget har Aston Villa 26 point efter 15 kampe på en sjetteplads.