Fodbold

16 vilde City-minutter sendte Chelsea til tælling

På en fabelagtig første halvleg satte Manchester City Chelsea eftertrykkeligt på plads i Premier League.

Manchester City måtte se bort fra en håndfuld coronasmittede spillere, men det forhindrede ikke holdet i at vinde med 3-1 over Chelsea i storkampen på Stamford Bridge søndag.

Pep Guardiolas tropper leverede endda spektakulær, offensiv fodbold ikke mindst i første halvleg, hvor tingene blev sat på plads.

City manglede blandt andre Gabriel Jesus, Kyle Walker, keeper Ederson og Eric Garcia, der alle var coronasmittede, men leverede alligevel en spillemæssig magtdemonstration.

City har spillet færre kampe end de fleste andre, men nærmer sig alligevel konkurrenterne i toppen af Premier League. City er nu nummer fem med 29 point for 15 kampe, mens Liverpool og Manchester United topper med 33 point for 16 kampe.

Efter en optimistisk Chelsea-åbning, kom City hurtigt i teten. Kevin De Bruyne havde netop misbrugt kampens første store chance med et fladt skud lige forbi stolpen, da han tog fat som den store arkitekt.

I venstre side satte han angrebet i gang, og Ilkay Gündogan afsluttede det fornemt lige ude foran feltet ved at trække bolden bag om eget støtteben og sparke den ind helt nede ved den ene stolpe efter 17 minutter.

Bare tre minutter senere fandt De Bruyne holdkammeraten Phil Foden, der ved forreste stolpe scorede til 2-0.

Kunne have gået endnu værre for Chelsea

Nu var Chelsea pisket frem, men City straffede det hårdt, da Chelsea med hele holdet fremme mistede bolden.

Hurtige Raheem Sterling sprintede sig til en friløber, men var ved at forpasse chancen med lidt tøven. Han fik dog sendt bolden på stolpen, og i mellemtiden havde Kevin De Bruyne bevæget sig med frem, og han vekslede riposten til 3-0-scoringen.

Dermed havde City scoret 3 mål på 16 minutter.

Der var ganske enkelt klasseforskel på de to mandskaber. I anden halvleg angreb City knap så ivrigt, hvilket var Chelseas held. Selv havde Chelsea svært ved at skabe nævneværdige muligheder, men Callum Hudson-Odoi fik dog pyntet på resultatet i tillægstiden.

3-1 tegnede ikke noget retvisende billedet af opgøret, som City burde have vundet noget større.

Frank Lampards hold fik en fin start på sæsonen, men kan nu blot fremvise en sejr i de seneste seks kampe, og holdet er dumpet til ottendepladsen med sine 26 point.