Fodbold

Dansk modstander bøjer sig for Ronaldo - Vanvittige tal

Portugisiske Cristiano Ronaldo er oppe på 758 scoringer i karrieren, hvilket er én mere, end legenden Pelé nåede.

Han har et hav af verdensrekorder, og det varer næppe længe, før han sætter sig på endnu én.

Superstjernen Cristiano Ronaldo scorede søndag mål nummer 758 i karrieren. Det er ét mål mere end brasilianske Pelé og blot ét mål fra østrigsk-tjekkiske Josef Bican, der ifølge Mundo Deportivo sidder på verdensrekorden.

Den danske landsholdsspiller Jens Stryger Larsen oplevede det historiske øjeblik på nærmeste hold, da han og Udinese tabte med 4-1 til Ronaldo og Juventus.

- Det er fuldstændigt vanvittige tal. Det er de færreste fodboldspillere, der kommer til at spille så mange kampe, som han har scoret mål, siger Jens Stryger Larsen til TV 2 SPORT.

- Jeg er sikker på, han har en del år i sig endnu. Den rekord bliver kun endnu vildere. Jeg tror ikke, han stopper, før han slår rekorden for flest landskampsmål.

Med 102 mål for Portugal er Ronaldo 7 scoringer fra at tangere iranske Ali Daeis verdensrekord på 109.

Ronaldo er med 35 år på bagen ved at have alderen imod sig, men ikke desto mindre fortsætter han bare med at score mål på samlebånd, som han har gjort det i størstedelen af sin karriere.

Ville lukke ham ned

Med 14 scoringer i 14 kampe er han topscorer i Serie A.

- Han er lige så meget en trussel uden for feltet, og det gør, at man skal holde øje med ham i alle situationer under en hel kamp. Og selvom man holder øje med ham, laver han alligevel to mål. Vi ville selvfølgelig prøve at lukke ned for ham, men alligevel kom han frem og lavede to mål, siger Jens Stryger Larsen, der spiller wingback i Udinese.

Danskeren kalder det en drengedrøm at få muligheden for at spille over for Ronaldo og peger på en række elementer i spillet, der gør Ronaldo exceptionel - og tæt på umulig at spille overfor.

- Han kan score på så mange forskellige måder. Om det er højre- eller venstrebenet, er jo stort set det samme, og hans hovedspil er helt ekstremt.

- Han kommer op på så mange mål i kraft af sin kvalitet i afslutningerne, og fordi han kan score på mange flere måder end bare med højrebenet.

- Han er den bedste, jeg har spillet overfor.

Mens det formentlig kun er et spørgsmål om tid, før Ronaldo slår rekorden for flest mål samlet i en karriere, kan landsholdsrekorden også nemt tilfalde ham i 2021.

Udover en række kampe i både VM-kvalifikationen bliver det udsatte EM spillet til juni.