Fodbold

- En speciel kamp for mig, fastslår Pirlo

For første gang skal Andrea Pirlo møde sin tidligere klub AC Milan som træner. Hvis kampen altså bliver spillet onsdag aften.

For Andrea Pirlo er der ingen grund til at skjule det åbenlyse.

- Det bliver en speciel kamp for mig, siger han om onsdagens udekamp mod topholdet AC Milan.

- Jeg spillede for Milan i 10 år, og jeg vandt mange trofæer med klubben, så jeg har gode minder derfra, tilføjer Juventus’ træner til klubbens hjemmeside.

Det er første gang, Pirlo vender tilbage til sin tidligere hjemmebane som træner. Indtil nu har han kun prøvet det som spiller – iført Juventus’ ikoniske sorte og hvide striber.

Efter Milan-tiden fra 2001-2011 spillede Pirlo i Juventus frem til 2015, hvor han skiftede til New York City for at runde karrieren af i MLS.

I juli 2020 fik han sit første trænerjob som U23-træner i Juventus, og få uger efter blev han så forfremmet til cheftræner i klubben, der har vundet Serie A de seneste ni sæsoner.

I øjeblikket er det dog Milan, der topper den italienske liga. Juventus ligger, klubbens historie taget i betragtning, kun nummer fem inden onsdagens fulde spillerunde.

- De kommer med en lang række gode resultater og ligger fortjent i toppen af tabellen, men vi vil spille vores eget spil uden frygt for, at det bliver en åben kamp, siger Pirlo om taktikken onsdag aften.

Alle onsdagens Serie A-kampe vises på TV 2 SPORTs kanaler fra klokken 12.30. Se sendeplanen her.

Juve kan nægtes at rejse

Både mandag og tirsdag har Juventus konstateret en positiv coronaprøve i klubben. Først var det Alex Sandro, der blev testet med milde symptomer.

Dernæst var det Juan Cuadrado, der testede positiv i rutineprøverne inden tirsdagens kamp.

Det har fået de lokale myndigheder til at melde ud, at man er klar til at sende hele truppen i isolation og dermed nægte Juventus at rejse op til kampen i Milano. Til Football Italia lyder det dog også, at der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at tale om et hotspot i truppen.

Både Sandro og Cuadrado er allerede isoleret, og de er selvsagt ikke med, når kampen fløjtes i gang klokken 20.45.