Fodbold

Højbjerg sender stort kram til manden, der slagtede ham

Pierre-Emile Højbjerg blev udsat for en meget hård tackling, da Tottenham slog Brentford i ligacuppens semifinale.

Benskinnen var flækket, og blodet piblede fra Pierre-Emile Højbjergs venstre ben, da danskeren rejste sig fra en grim tackling tirsdag aften.

Alligevel har danskeren vist masser af overskud efter tacklingen – først ved at protestere over den efterfølgende udskiftning og senere ved at sende en varm hilsen til manden, der slagtede ham med sine fremstrakte støvleknopper, Joshua Dasilva.

- Selvfølgelig var det ikke med vilje, tænk ikke på det. Jeg er en viking, og jeg har det fint. Men du skylder mig en ny benskinne, skriver Højbjerg på Twitter.

- Du har en stor fremtid foran dig, Dasilva. Vær stærk og fortsæt det hårde arbejde. Held og lykke til dig og dit hold. Stort kram, Pierre-Emile Højbjerg.

Pierre-Emile Højbjergs hilsen kommer som et svar til Joshua Dasilva, der stemplede danskerens skinneben med sine støvleknopper. Det skete med cirka fem minutter tilbage af den første semifinale i ligacuppen, da Dasilva ville lave et retningsskift med bolden og endte med at banke ind i Højbjerg.

Det skete med støvleknopperne forrest, og derfor fik han helt fortjent rødt kort.

- Alle, der kender mig, ved, at det aldrig var min mening. Jeg vil lære af det, skriver Dasilva brødebetynget på Twitter.

Artiklen fortsætter efter billederne

Dasilvas danske manager Thomas Frank er af samme opfattelse som de implicerede. Den grove tackling var på ingen måde tilsigtet.

- Han er ikke en, der laver beskidte tacklinger, så det var 100 procent sikkert ikke med vilje. Han var uheldig at glide, og han ramte ham, så jeg forstår godt, det røde kort blev givet, siger Thomas Frank til Brentfords hjemmeside.

Tottenhams manager, José Mourinho, stemmer i:

- Det var helt sikkert en grim tackling, fordi han blødte en del, og benskinnen var flækket. Men sådan er fodbold. Dasilva er en ung og god spiller, og i spillets ånd er der intet at kritisere. Pierre har fået et sår, men han ville ikke lade mig skifte Tanganga ind i de sidste fem minutter, så jeg tror, han er klar til at spille i weekenden, siger Mourinho til Tottenhams hjemmeside.

Kampen endte 2-0 til Tottenham, der skal møde enten Manchester City eller Manchester United i finalen den 25. april.