Fodbold

Mourinho spår Brentford en fremtid i Premier League

Semifinalen i den engelske Liga Cup var et opgør mellem to hold, der begge viste høj klasse. Det fortæller både Thomas Frank og José Mourinho.

Turen var kommet til Tottenham. Thomas Frank og Brentford skulle forsøge at spille sig i finalen i Liga Cuppen, og de havde allerede besejret fire Premier League-mandskaber på vejen dertil.

Men så gik den ikke længere.

Tottenham vandt med 2-0, og det var med en glad José Mourinho, der også havde overskud til at rose Thomas Franks mandskab, som har potentiale til at spille i en bedre række end The Championship.

- Vi spillede ikke fantastisk. Nogle gange tog vi de forkerte beslutninger eller en berøring for meget. Men vi havde hele tiden kampen under kontrol mod et hold, der sandsynligvis spiller i Premier League næste år, siger Mourinho.

Mourinho har allerede vundet Liga Cuppen fire gange før. Han håber, at sejren over Brentford kan føre til, at Tottenham vinder klubbens første store trofæ siden 2008, da klubben vandt selv samme turnering.

- Denne kamp tager os til finalen. Det er vi selvfølgelig meget, meget glade for, siger den portugisiske manager.

Han slår samtidig fast, at fokus nu er på FA Cuppen, Premier League og Europa League indtil april, hvor finalen i Liga Cuppen spilles.

Thomas Frank vil lære af nederlaget

Brentfords danske træner, Thomas Frank, mener, at holdet kan lære en masse af tirsdagens semifinalenederlag til Tottenham i Liga Cuppen.

Det siger han efter kampen i et interview på klubbens egen hjemmeside.

- Vi må erkende, at hvis vi har ambitioner om at spille lige op med sådanne hold og spillere hver eneste uge, så er der ting, vi er nødt til at lære fra den her kamp.

- Vi kan ikke lukke mål ind som det til 0-1, hvis vi gerne vil slå et verdensklassehold, siger danskeren.

På trods af slutresultatet så mener Thomas Frank, at Brentford i store perioder spillede lige op med Premier League-giganterne.

Kampen kunne da også være endt endnu tættere, hvis ikke Brentford havde fået et mål korrekt annulleret for offside midt i anden halvleg.

- Vi kommer aldrig til at vide, hvad der ville være sket bagefter. Men indtil da spillede vi lige op med et verdensklassehold, siger Thomas Frank.

Danskeren understreger, at Tottenham efter hans mening fortjente sejren, og at han mest af alt er stolt af spillerne for at nå Brentfords første pokalsemifinale nogensinde.

- Først og fremmest er jeg stolt af, at vi skrev historie. Jeg håber, at vores fans er ekstremt stolte over den attitude og karakter, som vi viste, siger han.

De danske spillere Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen, Emiliano Marcondes og Mads Bech var alle involveret for Brentford mod Tottenham, mens Pierre-Emile Højbjerg blev udskiftet i det 86. minut hos Tottenham.

I finalen skal Tottenham enten møde Manchester United eller Manchester City. De to hold møder hinanden onsdag aften i turneringens anden semifinale.