Fodbold

Cornelius skal have ny træner

Andreas Cornelius og Parma skal have en ny cheftræner. Fabio Liverani er torsdag blevet fyret efter blot 16 kampe i spidsen for klubben.

Fodbold er en kynisk verden, hvor resultater i sidste ende bestemmer skæbnen.

Og når der ikke er resultater, så går det oftest ud over træneren. Det er også tilfældet i Parma.

Her har klubben torsdag offentliggjort, at Fabio Liverani er fortid som cheftræner i klubben. Det skriver Parma på sin hjemmeside.

- Klubben vil gerne takke Liverani og hans stab for alt deres hårde arbejde i løbet af deres tid på trænerbænken og ønsker dem held og lykke i deres fremtidige bestræbelser, skriver klubben.

Klubben skriver ikke noget om, hvem der skal tage over for Andreas Cornelius og resten af Parma-holdet. Liverani klarede altså ikke lang tid i klubben, da han først tiltrådte i sommer.

Danske Andreas Cornelius var i hopla og lavede et hattrick i kampen mod Genoa. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Under nedrykningsstregen

Fyringen af Liverani falder efter onsdagens 0-3-nederlag til Joakim Mæhle og Atalanta. Nederlaget cementerede en forfærdelig sæonstart for Parma.

Klubben er efter 16 kampe placeret under nedrykningsstregen, da det blot er blevet til 2 sejre og 12 point hidtil. En stor kontrast til sidste sæson, hvor Parma sluttede som nummer 11.

Andreas Cornelius har været en fast del af Parmas startopstilling i en længere periode, men i løbet af de seneste fem kampe, er den danske landsholdsspiler blot startet inde i to af kampene.

Han står ikke noteret for en scoring i denne sæsons 12 kampe, mens det i sidste sæson blev til 12 mål i 26 kampe.