Fodbold

- Det har været en svær tid, erkender Schöne

Lasse Schöne er ikke længeret på kontrakt i italienske Genoa og kan derfor se sig om efter noget andet.

Julen sluttede ganske vist for et par uger siden, men julelysene i Lasse Schönes øjne er vendt tilbage.

Torsdag blev det annonceret, at den danske midtbanespiller er blevet løst fra sin kontrakt med Genoa, der i begyndelsen af oktober sidste år valgte at udelade ham fra sin liste over registrerede Serie A-spillere.

- Det har været en svær tid, men jeg er rigtig glad for, at jeg nu er fri til at kunne sig mig om efter noget andet, siger Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

Fit Schöne glæder sig til at spille igen

34-årige Schöne sad på bænken i Genoas første kamp i denne sæson, og til den efterfølgende kamp var han blevet ramt af covid-19 og var derfor ikke med i truppen.

7. oktober røg Lasse Schöne så helt ud i kulden i den italienske klub, hvorfor han ikke har spillet en kamp siden 29. juli.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage på banen. Jeg føler, at jeg har mange år i mig endnu, og jeg elsker at spille fodbold.

Det var Schönes agent, Revien Kanhai, der torsdag formiddag berettede, at danskerens kontrakt med Genoa er blevet ophævet med øjeblikkelig virkning.

Agenten kunne også fortælle, at Schöne er i topform og har trænet hver dag.

- Han vil gerne vise, hvad han kan de næste måneder, hvor målet at komme til EM til sommer med Danmark er det vigtigste, lød det fra agenten i en pressemeddelelse.

Over telefonen giver Lasse Schöne sin agent ret.

- Jeg er meget fit og klar. Jeg er fuldstændig klar til at spille fodbold igen.

Flytter til Holland

Lasse Schöne og familien flytter nu 'tilbage' til Holland, hvor de har et hus. Schöne kom således til Italien i sommeren 2019 efter syv år i Amsterdam-klubben Ajax og endnu flere år i hollandsk fodbold.

Om han så igen skal tørne ud for en klub i den hollandske Æresdivision, vil Schöne dog ikke løfte sløret for, men hans agent afviser ikke en retur til Ajax.

- Lasse og jeg er overbeviste om, at han stadig kan nå det niveau, han havde hos Ajax. Jeg modtager daglige opkald fra klubber og agenter om Lasse. Der er mange henvendelser allerede fra Italien, Belgien og England, men en retur til Ajax kunne også være en mulighed, sagde Revien Kanhai i føromtalte pressemeddelelse og fortsatte:

- Især nu, hvor Lasse kunne være den perfekte spiller til at bringe balancen tilbage både på og uden for banen. Men han er også afhængig af begrænsede muligheder i vinterens transfervindue og de negative økonomiske eftervirkninger af coronakrisen. Sammen vil vi beslutte os for, hvad det rette skridt er.

Til bold.dk siger Lasse Schöne, at han ikke udelukker at skifte til en dansk klub.

- Lige nu er der ikke noget konkret med danske klubber, men skal jeg til Danmark, er der kun én klub, jeg kan tage tilbage til. Jeg kommer fra en FCK-familie, så det giver sig selv, at det kun kan være dem.

Lasse Schöne havde oprindeligt kontrakt med Genoa frem til sommer. Han fik 32 kampe og scorede to mål for italienerne.