Fodbold

Genoa har sat Schöne fri

Lasse Schöne er blevet løst fra sin kontrakt med den italienske klub Genoa.

Et mareridt er slut for fodboldspiller Lasse Schöne.

Efter præcis tre måneder ude i kulden hos Genoa er danskerens kontrakt med Serie A-klubben blevet ophævet.

Det bekræfter Schönes agent, Revien Kanhai, over for flere medier torsdag, heriblandt B.T.

- Det betyder, at Lasse kan finde en ny klub, hvor han kan nyde at spille fodbold.

- Han er i topform og har trænet hver dag. Han vil gerne vise, hvad han kan de næste måneder, hvor målet at komme til EM til sommer med Danmark er det vigtigste, udtaler Revien Kanhai i en pressemeddelelse fra Forza Sports Group.

Genoas behandling af Schöne gjorde Hjulmand vred

Lasse Schöne sad på bænken i Genoas første kamp i denne sæson, og til den efterfølgende kamp var han blevet ramt af covid-19 og var derfor ikke med i truppen.

7. oktober sidste år røg Schöne så helt ud, da Genoa valgte at udelade ham fra klubbens liste over registrerede Serie A-spillere. Han har derfor ikke spillet en kamp siden 29. juli.

Fravalget af 34-årige Schöne kom som en kæmpe overraskelse for mange, fordi den danske midtbanespiller i sidste sæson havde været fast mand på det Genoa-hold, der akkurat havde sikret sig overlevelse i Serie A.

Genoas behandling af Lasse Schöne gjorde også landstræner Kasper Hjulmand vred.

- Det er en af de sorte sider ved den her verden. Det bobler inde i mig, når sådan noget sker. Dagen efter vinduet lukker, fortæller man en spiller, at han ikke er på kamplisten. Hvorfor ikke fortælle ham det en uge eller to tidligere, så manden har mulighed for at finde noget andet? spurgte Hjulmand retorisk 8. oktober.

Agent afviser ikke Ajax-retur

Lasse Schöne havde oprindeligt kontrakt med Genoa frem til sommer. Med ophævelsen af kontrakten kan en anden klub erhverve sig den rutinerede dansker kvit og frit, og Schönes agent afviser ikke en retur til Ajax.

- Lasse og jeg er overbeviste om, at han stadig kan nå det niveau, han havde hos Ajax. Jeg modtager daglige opkald fra klubber og agenter om Lasse. Der er mange henvendelser allerede fra Italien, Belgien og England, men en retur til Ajax kunne også være en mulighed, udtaler Revien Kanhai i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Især nu, hvor Lasse kunne være den perfekte spiller til at bringe balancen tilbage både på og uden for banen. Men han er også afhængig af begrænsede muligheder i vinterens transfervindue og de negative økonomiske eftervirkninger af coronakrisen. Sammen vil vi beslutte os for, hvad det rette skridt er.

Schöne kom til Genoa i sommeren 2019 efter syv år i Ajax. Han fik 32 kampe og scorede to mål for italienerne.